måndag 28 november

Jamen där ser man... den där lilla snön som kom igår försvann mycket snabbt. Inte gnäller jag för det inte =) För min del kan det få börja snöa den 23 december och så kan det töa bort den 25 december... uscha jag gillar inte vintern.

Idag har inte hänt så mycket. Robin var ledig idag eftersom det var planeringsdag på hans dagis. Men imorgon ska han gå eftersom jag ska jobba igen på Hammargården =) Kristoffer ska såklart till skolan han med. Han har ju läsläxor nu som ska tränas lite på varje dag. Han har blivit grymt duktig på att läsa, min stora grabb =) Stolt blir man =)

Annars idag har det mest varit lugnt.. var iväg o kollade på en bil hos en kille som bor här precis vid oss och som både min pappa och Alex känner sedan tidigare. Det är en toyota corolla och himla fräsch för sin ålder. Hemskt mycket bytt på den... han tänkte lägga ut den för 12500 kr men vi får köpa den för 8000 =) Han är även så himla snäll att han låter oss delbetala den. Så nu ska jag ha bilen hemma på prov tills på torsdag... så får vi se hur jag trivs att köra den. Förhoppnigsvis trivs jag bra... har inte provat den än... men då har vi äntligen en biiiil hihi!!

Nä nu ska jag kika vidare lite här... blir o försöka komma i säng i någorlunda tid så man orkar jobba imorn.. och dessutom ut och provköra bilen lite efteråt =) Kram på er!

söndag 27 november

Fan det är snart december och det regnar utav bara helsike ute? Nog för att jag inte är något stort fan av vinter och snö... men börjar bli lite tråkigt att plaska runt ute nu.

Har varit en trevlig helg denna i alla fall =) I fredags efter vi ätit middag kom mamma och hämtade Kristoffer och Robin. Dom fick sova där en natt vilket dom tyckte var superroligt =)
Jag och Alex passade på att festa lite, vilket inte händer allt för ofta. Vi festade däremot på varsit håll. Alex var hemma med grabbarna från jobbet och partade här hemma. Jag gick hem till Charlotte och Mattias och det var riktigt nice =) Senare drog vi ner till Interpool... trodde Alex och dom skulle vara där då... men när vi kom dit fick jag ett mess av Alex att dom precis gått ner till Harrys, så vi missade varann precis. Men det var trevligt ändå... jag, Charlotte och Mattias spelade en massa biljard och det var superkul! Man är ju ingen stjärna på biljard precis hehe.. men desto roligare =)

Igår blev det en myyycket lugn dag. Jag mådde ändå förvånansvärt bra igår ändå... inge bakis alls och bara lite huvudvärk. Alex däremot var lite mer bakis. Men ungarna kom hem på eftermiddagen och lite senare åkte jag med pappa ut till Norrsundet för att hälsa på lillebror. Jag kände inte riktigt för att köra på vägen dit då man fortfarande kände sej lite darrig efter fredagen. Men på vägen hem kördej ag och det gick ju kanon =)

Idag mår vi ju så himla mycket bättre och vi har haft en riktig mysmorgon. Blev en sen frukost och sedan mys i soffan framför en film.
Ska väl kanske ner o kolla på invigningen av julbocken senare.. men fortsätter det regna så blir vi hemma. Inge vidare o stå där och bli blöt för att kika på lite fyrverkerier.
Senare idag kanske vi ska kolla på en bil också... en bekant till både pappa och Alex som säljer den. En toyota.. men får se om vi har möjlighet att köpa den. Helt okej bil för övrigt och himla mycket bytt på den.. pl a kamremmen och drivknutar osv.. men får som sagt se... och så ska vi ju kolla på den först också. Har till och med glömt att fråga om den är manuell eller ej.. iofs så känns det som att jag skiter i vilket. Vill ha nåt att åka i nuuu ju!

Nä nu börjar det bli dags att fundera på vad som ska göras till lunch.. får ta en kik i frysen =) Kram på er!

måndag 21 november

Ojdå vad jag glömmer bloggen jämt.. men menm så kan det bli.

Känns inte som om det hänt så jättemycket heller sedan sist... helgen har varit lugn.. var kattvakt åt Charlottes katter från lördagen till söndagen. Efter jag fixat katterna på lördagkvällen hörde Tessan av sej och ville att jag skulle hänga på ner till Interpool.. så det gjorde jag. Var mysigt att sitta där och babbla lite med henne och hennes syster. Vi ses ju inte allt för ofta... men det blev nyktert i alla fall.. coca cola är niiice =) Tessan körde också så hon drack ju inte heller.

Igårkväll var jag hos Elin. Lika trevligt som vanligt och vann på monopol gjorde jag också =)
Tog med lite urvuxna kläder till hennes lille Theo också och ett paket överblivna blöjor.

Idag har jag jobbat på Hagaströmsskolan. Var nice =) Hade en trevlig klass och dagen gick jättefort. Det var fler vikarier där också och en av dem fick jag sällskap av på bussen på vägen hem.
Imorgon blir det jobb på Nynäs Montesori. Ringde och pratade med dom idag men dom visste inte än vilken klass jag ska vara i... skulle komma fler vikarier dit imorgon med så vi får väl se imorgonbitti vem som passar hamnar i vilken klass.

Känner verkligen sånt grymt sug nu efter att ha en egen bil!! Skulle vara så jäkla bekvämt att kunna flytta arslet från punkt A till punkt B när man själv har lust!
Min cykel håller ju på att ge opp helt och hållet med... så måste även ha en ny sån... den är så dålig att jag hellre går till och från fjärran, när jag ska simma, än att cyklar.

Just nu sitter Robin och kikar på lite tv... Alex är på kurs i Sthlm och kommer hem vid åtta-tiden nångång. Lugnt och skönt är det här hemma nu i alla fall =) Ska nog sätta mej och mysa lite med lillskrutten i soffan nu istället. Kram på er!

onsdag 16 november

Oj vad denna månad går fort... och snart är det jul också. Jippi *not*

Vi hade en väldigt trevlig dag nere i Uppsala i söndags. Ungarna var snälla och goa, det gick jättebra att köra dit och hem (blev 24 mil sammanlagt hihi) och så blev vi bjudna på god mat och fika av svärmor. Stannade till i Skutskär på vägen hem och hälsade på svärfar också. Men det blev bara en snabbvisit eftersom vi var lite slitna och ville hem. Men en helt smärtfri dag i alla fall =)

Veckan har inte haft så mycket att erbjuda än så länge... har varit lugnt och trivsamt =)
Igårkväll var Tim här och passade barnen medan jag och Alex åkte och storhandlade med min mors bil =) Efter vi handlat åkte vi direkt till tågstationen och hämtade mamma som kom med tåget från Umeå och hade resväska med sej. Var lite najs eftersom vi då slapp lämna bilen i bomhus igen utan kunde åka direkt hem så fick mamma köra hem bilen =)

Idag jobbade jag på Nynäs Montesori. Haha var så komiskt när jag kom dit imorse... fick reda på att det var imorgon jag skulle komma och jobba. Dom hade råkat säga fel dag till vikariejouren. Men eftersom jag ändå var där fick jag jobba idag med.. så tack och bock.. en dag extra =) Så imorgon ska jag också dit... är resurs då i en åk 3. Har träffat dom eleverna förr så det e kanon =)

Imorgon efter jobbet så blir det att hämta Robin.. sedan opp till Kristoffers skola och kika när han spelar fotboll. Han har alltid fotboll på torsdagar och han älskar det =) Robin tycker också det är jättekul att titta på =)
Ska försöka få tag på Kristoffers lärare nån dag också... idag hade hon lektion när jag kom så jag ville inte störa.. men får se om det går att få tag på henne imorgon. Kristoffer säger här hemma att han aldrig hinner äta sej mätt i skolan... nu vet ju inte jag om det är så att han pratar, babblar och gör en massa annat istället för att äta... men jag känner ändå att jag borde höra efter med läraren i alla fall hur det ligger till.

Just nu sover ungarna och Alex är och badar bastu. Själv sitter man här och segar... Funderar lite.. skulle vara så jäkla najs att ha en egen bil nu när man lyckats ta det där förbaskade kortet =D Men kommer väl inte ha råd att skaffa nån i första taget antar jag. Men men.. drömma kan man ju.
Nä nu ska jag nog lägga mej i ett varmt och skönt bad med min jättebraiga bok =)
Kram på er!

lördag 12 november

Lördag idag och har faktiskt fått en hel del gjort.
Städat och donat runt lite, tvättat och diskat...
Nu kom Charlotte och Mattias så nu ska vi se på film med dom =)
Det blir förresten Uppsala imorgon med hela familjen eftersom mamma är så snäll och lånar ut bilden =)
Kram på er!

fredag 11 november

Ja då var det äntligen fedag! En tröööött fredag...
Har jobbat onsdag, tordag och idag på hammargården. Jätteroligt att komma tillbaka dit, käna personalen, känna barnen och känna till rutinerna. Det är underbart ju! Hoppas jag får komma dit mer snart..
Idag kom Kristoffer hem också efter en vecka hos sin pappa.. min gobit =)

I helgen får vi se vad som händer... imorgon blir det mest bara lugnt skulle jag tro.
Om jag har liiite tur så får vi låna mammas bil på söndag.. och i så fall blir det att åka till Uppsala över dagen och hälsa på svärmor. Om jag inte kan låna bilden så blir vi hemma... men får hålla tummarna. Micke skulle ringa mej om det ikväll. Kan hända att dom måste ha bilen på söndag för att köra ved... så hoppas hoppas hoppas att jag får låna den. Skulle vara kul att få ut och köra lite igen med =) Och kul för Robin såklart att få träffa sin farmor igen.

Just nu är Alex ute... han har varit och köpt skor. Tim är med så han blir väl förmodligen här ikväll. Ska väl kollas på lite Idol o så..
Nä nu ska jag ringa till Alex och höra efter varför det tar en timme att gå hem från stan sedan har ringde och sa att han var på väg.. kram på er!

måndag 7 november

Ojoj vad dagarna gått fort.
I fredags åkte jag och brorsan upp till mormor. Vi hade mamma och Mickes bil och jag körde dit =) Gick jättebra! Det var ca tolv mil att åka och det var rätt mycket trafik efter e4:an. Väl där fick vi lite middag och sedan blev det slapp med lite kortspel.
I lördags åkte jag och brorsan en sväng ut till stugan för att hämta motorsågen som Micke ville ha hem. Fasen vad grusvägen dit är rolig att köra! Den går uppåt och neråt som en berg- och dalbana... skitskoj =D



Lite bilder från stugan... hade en till bild men den verkar inte vilja funka att lada upp.

När vi kom tillbaka till mormor var vi ner till ängen för att plocka en massa nyponkvistar åt mormor.


Det fanns en del hehe.

Tog lite fler fina bilder där nere...


Mormors hus e det röda där oppe =)

Under lördagen hann vi även med en sväng till kyrkogården i Enånger..


Väl där upptäckte lillebror att ena halvljuset hade gått... tyvärr finns inga lampor att köpa i Enånger... I Iggesund fanns närmsta så det fick vara tills vi kom till Gävle igen på söndagen.


Enångers kyrka



I minneslunden tände vi ett ljus för vår morfar eftersom hans aska är begravd där. Goaste moffa <3

Lördagkvällen blev trevlig med fläskfillé och hasselbackspotatis för att fira att jag klarade körkortet i tisdags. Suuupergott var det! Sedan blev det såklart ännu mera kortspel o så, som alltid hos mormor =)
Igår, söndag, åkte vi hem mot Gävle igen. Under lördagkvällen hade en lastbil brunnit strax nedanför Söderhamn så igår skulle dom bärga den. Det innebar att dom ledde om trafiken genom Ljusne. Jag var lite smått orolig då jag aldrig varit inne i Ljusne och inte hittar där. Men inte behövde jag titta efter alla oranga pilar inte... det var så jäkla mycket trafik så det var bara att hänga efter alla andra hehe =)
Det gick jättebra att köra hem med. Brorsan bestämde sej för att sova halva vägen så jag fick sitta och filosofera för mej själv medan jag körde. Nu har jag även fått inviga min handsfree =) Pappa ringde på vägen hem och tyckte "Du ska inte prata i telefonen när du kör!" Men när han hörde att jag hade handsfree så gjorde det inget =) Jag skulle ändå inte våga hålla telefonen i ena handen när jag kör ändå...

Idag har det varit en dryg dag... haft sån grym huvudvärk. Kännt av spänningshuvudvärk en hel del under helgen med.. vet inte om det har med all bilkörning att göra.. men idag var det fan hemskt! Har gjort ont från jag klev upp ur sängen imorse. Alex mådde himla dåligt igår han med så han var hemma från jobbet idag och blir det imorn med. Han har inge feber men han är helt slut och säger att han känner sej som en spagetti. Han har sovit hela dagen. Under tiden när Robin var på dagis idag så sov jag också en stund.
Sen idag så fick jag brev om att jag kunde hämta ut mitt körkort som var klart... så det har jag gjort =D


Känns så jääävla nice =D

Inte fick jag tag på nå jobb tills imorgon heller... så det blir hemma o ta det lugnt imorgon med. Hoppas på att jag inte har huvudvärk imorgon för jag måste ner på stan en snabb sväng.
Nä nu har ni fått nog med läsning för idag =) Kram på er!



onsdag 2 november

Ojoj vilka dagar det varit... mycket nervositet, dålig sömn, totalt sluuut har jag varit. Men det har ju gått himla bra =)
Blev godkänd på teoriprovet i måndags. Eftersom dom hade fel på sitt system så fick jag bara veta att jag var godkänd, inte hur många rätt jag hade. Men dom ska skicka hem resultaten så nu väntar jag på det. Vill ju veta ju =)
Och igår klarade jag uppkörningen! Så nu får jag köra bil själv bäst sjutton jag vill =D
Tror jag fick en rätt så enkel uppkörning.. var flera grejjer jag trodde skulle vara med som jag slapp... bl a att backa runt hörn eller in i parkeringsficka. Men men... haha det var så kul.. vi hade kört motorväg och var på väg tillbaka in till stan. Då blev vi invinkade av en polis och fick blåsa o grejja hehe. Inte alla som får göra det under en uppkörnining inte hehe. Polisen önskade mej lycka till med =)
Hade tur också... karln jag körde upp med var supertrevlig och man blev liksom lugn. Har ett bevis nu som gör att jag får köra... inom en vecka kommer kortet =) Fan vad najs... det innebär att jag inte behöver skaffa nytt leg... nu kan jag ha körkortet som leg sen =)

På fredag ska jag och brorsan åka upp till mormor. David har lovat att jag ska få köra hela vägen dit då =) Blir första gången jag kör så långt... nästan 12 mil blir det. Ska bli kul =) Förutom att jag ska köra en skruttig gammal saab utan servostyrning. Haha första gången jag körde den bilen så blev det lite tokigt i första rondellen jag kom till. Den svängde liksom inte så mycket som det brukar svänga när man vrider på ratten. Men man vänjer sej rätt fort som tur e. Brorsan har ju fel på sin bil, det e därför vi ska åka saaben.

Idag händer inte mycket. Ska snart gå med Robin till dagis. Kristoffer har nyss gått över till Sågen eftersom dom skulle på järnvägsmuseet idag =) Själv ska jag umgås med Charlotte. Hon har ju skollov denna vecka och själv är jag arbetslös tack vare lovet så det passar ju utmärkt =)
Klockan tre ska jag till barnmorskemottagningen för att kontrollera blodtrycket och få nya nuvaringar utskrivna.

Nä om man ska borsta håret o så då innan det är dags att gå med skrutten till dagis... kram på er!

RSS 2.0