måndag 30 juli

Vill inte att juli ska ta slut =( Får man knyta fast juli så juli inte kommer iväg?

Dagen har varit bra.. lugn och skön =) Vid elva kom Charlotte och vi promenixade ner på stan. Väl där var jag på banken, barn & ungdom och apoteket. Sen traskade vi hem igen och satt och snackade lite tills jag skulle iväg och hämta Robin på dagis.

Nu är det bara ladda om.. se till att bli lite taggad till ikväll. Ikväll är det nämligen första matchen för oss efter sommaruppehållet. Ska bli spännande... många veckor sedan man petade på en bill sist nu. Vi har inte haft träningar heller under sommauppehållet eftersom så många i laget haft semester och varit bortresta. Ska bli kul att spela ikväll =)

Nä snart är det dags för middag.. lite lax och potatis =) Kram på er!

söndag 29 juli

Eller ja.. egentligen är det ju måndag. Men wtf...
Borde egentligen sova nu med men tröttheten vill inte riktigt infinna sej. Kan ju kanske bero på att Robin gav oss lite sovmorgon imorse?

Dagen har varit lite dryyyg... men det får söndagar vara ibland. Det dryga har bestått av att städa. Har skurat hela köket och donat runt en massa i resten av lägenheten.
Ett välbehövligt avbrott fick vi i alla fall när vi tog en sväng ut till Skutskär och hälsade på lite =) Robin badade i poolen med sin faster och det tyckte han var superkul. Tyvärr kunde vi inte stanna så länge som vi hade velat eftersom vi hade mer städning som väntade hemma och Robin ville inte alls hem igen. Men måste man så måste man.

Imorgon blir det en sväng ner på stan för att uträtta ett par ärenden. Charlotte gör mej sällskap också =) Alldeles för länge sedan jag träffade henne nu. Måste bli bättre på att höra av mej till mina goa vänner! Är fan skitdålig på det. Så det ska det bli ändring på =)

Nä om man skulle ge det där med sängen en chans då kanske? Kram på er!

lördag 28 juli

Oj vad den här månaden gått fort.. inte mycket kvar av sommaren nu, så nu måste man göra det bästa av det som är kvar =)
Idag blir det stranden för mej, Alex och Robin. Elin och Theo följer också med =) Ska bli skönt att få ligga där och jäsa idag hehe.

Dagarna har varit rätt lugna här. I torsdagskväll var jag hem till Elin och spelade monopol och umgicks =) Igår kom pappa med flyttlasset så jag hjälpte till att bära lite. Sen var han tvungen att åka tillbaka till Norge redan igår eftersom han hade hyrt släpet och det skulle tillbaka. Sen skulle Sasi jobba ett par dagar till så på tisdag kväll kommer dom hem och stannar här =) Redan på onsdag börjar pappa jobba för Pålssons. Tänk om man hade så lätt att få jobb. Då skulle man då fan inte sitta här inte.. Pappa behöver ju bara ringa ett par samtal så har han jobb upp över öronen. Men men... erfarenhet har han ju gott om.

Var och simmade igen igårkväll... men har fått lite bekymmer. Jag får fan skavsår under ena armen. Hur fan jag lyckas med det vet jag inte. Har aldrig haft såna bekymmer förr när jag simmat en massa. Men nu blir det varje gång under högra armen. Trodde det först var för att jag hade en-dags-stubb eller nåt men har konstaterat att det inte sitter nå hår just där jag får ont. Skuuumt.. Skavsårsplåster under armen nästa gång? Brukar ju simma en timme varje gång men igår blev det bara 45 minuter.. sen gjorde det för ont. Och det värsta är när man duschar efteråt och tvålar under armen... det sviiiider!

Nä om man ska fixa lite lunch då innan det är dags för stranden =) Kram på er!

onsdag 25 juli

Det blev Furuvik i lördags =) Vi hade jättefint väder. Alex lillasyster Emilia följde också med =)


Vi kikade på en massa djur först.. här är en chimpans =)


Robin tyckte det var spännande med ormar =)


Liten apa =) Svårt att få bra bild genom glaset...



Den där krokodilen var lite kul... den kollade lömskt på oss och sedan gled han ner under vattnet och fortsätte blänga på oss =)


Grabbarna =)


Lemurerna var inte så sällskapliga.. men dom e ju så fina =)


Robin <3


Kristoffer <3




Sen var vi ju tvungna att ta en liten flodtur =)


Flamingos =)



Lamor åkte vi förbi också =)

Sen gick vi in på nåt litet ställe där dom hade apor, fiskar och sköldpaddor =)


pirayor =)


sköldpaddor =)

Sen var det ju dags för ponnyridning =)


Robin var först ut =)


Kristoffer i den vackra hjälmen =)


Här kommer Robin på ponnyn =)


Och Kristoffer =) Lite kul för Kristoffer, som e störst, fick rida på den minsta ponnyn och Robin fick rida på den större =)



Sen hittade vi nå slags getter.. och kameler =)

Sen gick vi mot kängurusafarin =)





Sen blev det karuseller för hela slanten =D


Emilia och pojkarna i kaffekopparna =)





Sen "fiskade" pojkarna lite gosedjur =)


Grabbarna åker bil =)

Jag och Alex provade förresten berg- och dalbanan. Skiiitnice den ju =) Men det tyckte inte Alex hehe =)



Som avslutning sa vi hej till fåren och getterna. Killingarna är ju så underbart söta =)
Mycket lyckad dag! Och jag hade inte räknat med nå annat heller, ett par tusen fattigare.

På söndagen åkte jag, Alex, barnen och Tim till Rullsand och badade. Var jätteskönt väder men hiiimla kallt i vattnet. Jag badade lite i alla fall men var nog mest på stranden hehe.
Ungarna badade med Alex och Tim =)


Robin tyckte också det var kallt hehe. Badkruka precis sim mamma =)


Alex lyckades i alla fall locka med honom ner i vattnet med. Och han tyckte i alla fall att det var lite roligt att bada =)


Grabbarna gräver =)


Stänkkalas =)

Nä det var en riktigt härligt dag på stranden. Korv med brod hade vi med oss också. Gick kanon att värma i en termos med hetvatten =) Tyvärr glömde vi gaffel så Alex fick ta opp dom med fingarna.

Nu efter helgen har det inte hänt mycket alls. Var och simmade en timme i måndags... har blivit riktigt duktig jag =)
Igår var vi ut till Hofors till Alexandra. Alex skulle laga hennes iphone som hon spräckt glaset på.
Idag har Robin varit ledig eftersom han skulle till doktorn. Han var jätteduktig där så vi köpte en svampbob fyrakant-balong åt honom innan vi åkte hem.
Ikväll blir det simma en timme igen =)
Nu när Alex kommer hem från jobbet ska jag förresten iväg till ett ställe och presentera mej och tala om att jag vill jobba. Får se hur det går.. blir det vanliga nejjet antar jag.. men skulle vara kul att jobba där så jag får se till att göra lite intryck =) Om inte annat så får dom väl spara mitt cv och så så kan dom ju höra av sej om dom behöver nån i framtiden =)

Nä nu ska jag kika vidare... ni är nog trötta i ögonen ändå hehe. Kram på er!



fredag 20 juli

Oj vad den här månaden går fort.. dagarna bara flyger förbi... och snart är väl sommaren slut också =( Känns lite surt, eftersom den precis börjat. Men men..

Idag var jag ner på stan en sväng och uträttade ett par ärenden. Skulle gå till barn & ungdom också och prata med dom. Kristoffer ska få byta skola sen... kanske typ tills han ska börja fyran. Han ska ju börja tvåan i höst så det är ett tag kvar. Anledningen är att jag inte vill ha honom på Steneberg. Sämre skola finns ju inte. Tack och lov har jag medhåll från Sågen och till och med Sågens mamma ville inte heller att han skulle börja där. Så vi har fudnerat på Prolympia. Vet ett par st som går där och dom e hur nöjda som helst. Alla mammor som har/haft sina barn där är också supernöjda. Så där blir det nog =) Tyvärr hade barn & ungdom lunchstängt mellan 12 och 13 och självklart rycker jag i dörren kl 12.01... låååst! Orkade inte vänta så länge så jag gick hem igen. Får ta det på måndag istället.

Nu är det bara en vecka kvar innan pappa kommer från Norge med flyttlasset =) Ska bli så nice att få hem honom igen. Skönt att slippa ses bara typ en dag i månaden och att man kan börja ses lite mer när man vill. Ungarna tycker också det ska bli kul att få träffa sin morfar mer =) Sen kommer han ju inte bo speciellt långt bort heller... han har fått en lägenhet lite högre upp på brynäs =) Nä.. det blir trevligt.

Uuusch jag har ont i huvet. Nu ska jag gå och hämta mej en huvudvärkstablett, en flaska kallt vatten och sen fortsätta skriva p åallt skit jag fått från jobbsökarkursen. Måste försöka hinna skriva så mycket som möjligt innan det är dags att hämta ungar =)
Kram på er!

torsdag 19 juli

Oooj vad jag har blivit flitig hihi =)
Nä seriöst.. har fan inte mycket för mej så då kan man ju lika gärna kika in här =)
Har varit på teknikparken idag, där jag går min kära jobbsökarkurs. Jippi *not*
Sen hämtade jag lillskrutt och vi tog det bara lugnt tills Alex kom hem från jobbet och det blev lite mat.

Sen drog jag och Jonas iväg och spelade lite minigolf i Boulognern. Fan det gör man ju alldeles för sällan... så jäkla roligt det e hihi. Speciellt om man vinner, vilket jag gjorde idag =) Jag gick runt på 45 slag och Jonas på 50. Alldeles lagomt hehe.

Nu när jag kom hem så mötte Alex mej i dörren typ för han skulle iväg till gymmet. Blir att sega lite till innan det är dags att nanna kudden.
Imorgon kommer Kristoffer också efter en vecka med sin pappa =) Nu får vi verkligen hålla tummarna för att det blir finväder i helgen så det blir ett besök på Furuvik. Om inte så får vi skjuta lite på det.. men hoppas =) Det var ju så himla tråkigt väder sist vi var där.. blött och kallt. Men ooooj vad ungarna ska få åka och ha kul när vi åker dit i finväder =)
Blir det dåligt väder på lördag, alltså inge Furuvik, så drar vi till Hofors. Ska hem till Alexandra och så ska Alex laga hennes telefon. Han är duktig på det där med att byta glas och display och grejjer på iphone han =) Min goa gubbe =)

Nä om man skulle ta och kika vidare lite innan det blir lite massage o sånt på karln när han kommer hem.. kram på er!

onsdag 18 juli

Trött idag med.. tupplurade lite igår vilket gjorde att jag inte kom i säng förrän vid halv två inatt. Meeen idag ska jag vara vaken så att jag kan sova ikväll =)

Idag står inte mycket på schemat.. Skickade nyss iväg en jobbansökan, ska städa lite och iväg och simma senare idag. Lugn dag med andra ord =)

Nä.. städa var det? Kram på er!

tisdag 17 juli

Åh fyyy vad trött jag är!
Brorsan ringde igårkväll och ville ha hjälp. Han stod med lastbilen i Västerås och skulle vila. Så kom han på att han hade en nyckel med sej till en av lastbilarna som var kvar här i Gävle och den bilen skulle iväg nu på morgonen. Så gissa vad lilla Katrin får göra? Jo hon får sätta sej i bilen och åka fram och tillbaka till Västerås för att hämta den där förbaskade nyckeln. Bror fick inte köra med heller för då skulle det bli får många timmar och därmed olagligt. Men han har tur som har en så snäll syster. Kom hem vid ett inatt.. blir inte många knop gjorde idag inte. Trött som en gris!

Jag har varit duktig jag.. I lördags förnyade jag mitt årskort på Fjärran och så simmade jag 45 minuter. I söndags var jag ute och gick med Jonas.. 7,5 km blev det =) Och igår simmade jag en timme.. innan lillebror ringde.
Så nu är man lite mör i kroppen =) Har bestämt mej nu för att nu jäklar ska jag ner ett antal kilon. Får se hur det går =)

Annars händer inte mycket.. jag och Elin kom överens om att Kolmården för vänta till nästa år pga pengar så om det blir fint väder i helgen tar jag och Alex med oss barnen till Furuvik istället. Blir skoj för ungarna det med =) Så hoppas vi på kul väder.. det var inte roligt sist vi var där när det regnade så förbaskat hela tiden. Blir det inte fint i helgen så väntar vi helt enkelt tills det är fint väder. Aldrig mer traska runt där, dyblöt och jäklig, med gnälliga ungar som bara fryser.

Nä.. om man ska tupplura lite innan det är dags att röra sej på jobbsökarkursen då kanske.. ska dit kl 13 idag.
Kram på er!

tisdag 10 juli

Vill börja med att säga ett stort grattis till min goa vän Elin som fyller 25 år idag!!

Har varit lugnt och skönt sista dagarna... inte hänt mycket alls. I torsdags eftermiddag var vi på sandbankarna och badade. Blev mitt och Alex första dopp för i år =) Skönt var det. Robin däremot tyckte det var kallt så han lekte mest med hink och spade i sanden och badade inte mycket alls.
Nu hoppas vi på finväder så vi kan åka och bada fler gånger =)

Under tiden vi var på stranden i torsdags så ringde dom från ett företag där jag sökt jobb. Dom ville att jag skulle komma på intervju på fredagen.
Det stod i deras annons att dom sökte säljare till deras nya butik som de skulle öppna inne på nian. Inför intervjun så kollade jag såklart upp dom lite noggrannare och överallt står det att dom öpnnar butiker runt om i Sverige för fullt nu. Glad i hågen traskade jag iväg på intervjun.
Men väl där så framgick det att man skulle stå i mitten på Nian och rycka tag i folk för att sälja... hur kan dom kalla det butik? En butik för mej det är där man kan gå in, till att börja med, och där man kan få den hjälp man önskar i just den butiken. Jag hade föreställt mej att det skulle vara ungefär som telenorbutiken inne på nian... förutom att vi skulle sälja kanalutbud, t ex comhem och boxer o så... så tänkte liksom jag när dom kallade det butik. Men nä.. jag vill inte ha ett jobb där jag står mitt i smeten och stoppar folk. No way!
Så... bara fortsätta söka jobb för fulla muggar!

Idag ska jag hem en sväng till Elin och säga grattis =) Förutom det vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Blir väl att ta det lugnt bara.
Nu ska jag kolla ams hemsida och se om det finns lite fler jobb att söka. Kram på er!

torsdag 5 juli

Ska man ursäkta dej igen? Nääää skiter i det! Det blir långt mellan gångerna ibland.

Kan ju börja med att meddela att midsommar var helt kanon!
Som jag skrev tidigare så tog ju jag med mej Kristoffer opp till sommarstugan utanför Enånger.


Robin och Kristoffer hemma innan det var dags att åka.

Först skjutsade jag ut Alex och Robin till skutskär och sedan åkte jag och Kristoffer och hämtade brorsan som skulle åka med oss.


Väl där oppe på midsommaraftonen så blev det såklart lite sillunch och sånt. Jag äter ju inte sill och inte Kristoffer heller, men som tur e hade vi lunchat hos mormor strax innan vi kom dit. Pannkakor e mums =)


Morsan delar ut nubbarna =) Avstår från sånt också jag hehe. Uuuusch!


Morbror Mats och hans sambo Katarina var också där över midsommar =)



Spelade massa kubb också =) Brorsan, mormor och Katarina mot mej, Kristoffer och mamma var det denna omgång =)


Mamma och Kristoffer =)




Såklart så sjösatte vi blåbåten med =)
Sen tog jag, brorsan och Kristoffer en liten båttur.



Sommarstugan =)


När vi kom tillbaka roade sej Kristoffer med att håva småfisk. Han fick fem st =) Men han blev inge glad när han inte fick ta med dem hem utan var tvungen att släppa tillbaka fiskarna sen hehe. Han tyckte ju att vi skulle skaffa akvarium.

Väl hemma igen har vi inte gjort så mycket... mest njutit av sommaren... den lilla sommar som varit.
Går ju jobbsökarkursen också så på vardagarna är man ju där 9-12. Alex jobbar han med så.. han har inte semester förrän i augusti.


Finaste lilla Sot låg och jäste på soffan häromdan. Hon har blivit så stor! Hon fyllde 4 månader i söndags. Ojojoj vad tiden går fort. Min lilla mymla blir stor!


Alex har skaffat hem nya högtalare nu igen. Jonte köpte dom gamla.
Men dessa är tamejtusan nästan lika höga som jag e lång!


Alex stoppade ner Robin i en av lådorna till högtalarna hehe.

Årets första bad har vi varit med om också.. Men jag doppade bara fötterna jag. Men Robin badade =) Det var i tisdags som jag, Robin och Charlotte drog iväg ut till Hilleviksbadet. Men jag måste säga att jag hade förväntat mej ett lite finare ställe.. blir nog Rullsand nästa gång.



Robin badade en stund i alla fall.. sen kom tyvärr ett jättestort moln så det blev lite kyligt eftersom det blåste ut från havet. Så vi blev inte alltför långvariga.

Nu är ju Robin på Staffansgården eftersom det är sammanslagning under sommaren. Han trivs som fisken i vattnet =) Jag har tagit med badkläder och handduk dit åt honom också eftersom dom brukar gå ner till stenebergsparken så att barnen får bada där. Det tycker han e skoj =)

Igår efter dagis åkte jag och Robin hem till Elin och umgicks med henne och goa lilla Theo. Det var trevligt och god mat fick vi där med =) Robin och Theo leker bättre och bättre tillsammans också =)
Efter vi ätit var vi ute och lekte en liten stund innan jag och Robin var tvungna att åka hem eftersom det var kväller.
Idag får vi se vad som händer. Skulle va nice med lite sällskap.. men får väl se =)
Ikväll/natt blir det att gå ut på udden och kika när Nightwish spelar på Getaway. Ska bli sååå nice för jag älskar Nightwish!

Aja... nu vet ni att jag lever i alla fall =) Kram på er!

RSS 2.0