lördag 28 augusti

Då var det äntligen helg. Jag glömde helt att skriva igår... bara njöt av att vara hemma och vara ledig =)
Idag blir det någon sväng ner på stan och kika på cruisingen. Kvällen blir nog en till lugn hemmakväll. Var så trött igår att jag la mej strax efter klockan 22. Kommer säkert bli lika idag hehe. Blir jobba nästa vecka med. Men det blir bara måndag, onsdag och torsdag... tidigare har jag ju jobbat mån-tors. Men det blir samma tider... 15.30-00.00. Brorsan ska inte jobba då eftersom han ska börja ta lastbilskortet så jag, Magnus, Christoffer och Kim måste fixa en bil som Kim kan köra. Annars blir det svårt att ta sej dit och hem. Men men.. det ordnar sej nog.
Nä nu ska jag mysa med Robin. Kram på er

torsdag 26 augusti

Ja då har man tagit sej opp ännu en morgon och cyklat med Kristoffer till skolan. Robin ska till dagis kl 11. När jag lämnat honom ska jag sova.. är så förbaskat trött. Jobbade från 8 på morgonen igår till 12 inatt... och då hade jag bara sovit 5 timmar natten innan. Det var en väldigt jobbig dag igår tack vare tröttheten. Så idag ska jag sova ett par timmar innan det är dags att åka o jobba 15.30-00.00. Håller på att tvätta lite nu eftersom tvättkorgen höll på att svämma över... blir så när man inte är hemma.
Saten vad det ska bli skönt med helg snart! Att bara få vara hemma o ta det lugnt.. sen är det ju cruising på lördag med så det blir väl kanske att traska iväg o titta på lite fina bilar. Pappa kommer hem i helgen med så ska försöka hinna träffa honom på lördag också. Pappa ska kanske köpa en jenk på lördag så man får kanske till o med åka lite fin bil =)
Nä nu ska jag umgås med lillgrisen innan han ska till dagis. Kram på er

tisdag 24 augusti

Ja men jippi! Vilket härligt väder vi har ute.. eller inte. Regnet öser ner och det var iiiinte roligt att cykla med Kristoffer till skolan imorse. Robin blev glad när vi kom hem igen och han fick ta av sej regnkläderna. Han ska inte vara på dagis förrän kl 11 eftersom jag jobbar sent. Davis körde så lagligt hem från jobbet inatt så jag kom inte i säng förrän närmare kl 1 inatt. Fy sjutton, man är inte pigg alls idag inte. Jobbigt det här med att jobba till tolv på nätterna och sedan ska Kristoffer börja skolan kl 8 morgonen efter... men men..
Idag ska Sågen hämta Kristoffer från skolan och sedan gå o knäppa kort i tidningen med honom. Längtar tills man får klippa ur honom ur tidningen =)
Nä om man skulle ta o flytta tvätten från tvättmaskinen till torktumlaren kanske... men uniflex t-shirt ligger där i och den måste ju bli torr tills jag ska jobba. Jag måste begära fler t-shirtar. Man blir ju svettig när man jobbar så då måste man tvätta den där jäkla t-shirten varje dag... annars luktar man ju skunk.
Aja... kram på er 

söndag 22 augusti

Har varit en himla lugn och skön helg. Jag har verkligen behövt det! Idag blir det att åka iväg o simma efter lunch och sedan en slapp eftermiddag/kväll.
Snart fyller Kristoffer 6 år.. uscha vad fort det går! Och 6-års går han på också. Trivs som fisken i vattnet =) Igår köpte vi gympaskor åt honom att ha på gympan och ett sittunderlag att ha på utflykterna. Mycket att tänka på som förälder... tisdagar är det utflykt och onsdagar ska gympakläderna med. I veckan ska Sågen ta med Kristoffer o knäppa kort i tidningen så att han finns med 3 september när han fyller.
Robin är ovanligt gnällig idag... undrar om han är trött eller nåt. Han brukar aldrig gå omkring o tjura på det här viset annars. Aja... får försöka roa honom lite. Kram på er

lördag 21 augusti

Det har inte blivit så mycket skrivande i veckan... man har varit så seg efter allt jobb. Fick reda på igår att jag ska jobba likadant nu veckan som kommer. Det blir måndag till torsdag 15.30-00.00. Wiiihooo vilken lön jag kommer att få nästa månad =) På onsdag kommer jag att jobba dubbelt... då blir det 8-13.40 på Brynässkolan också. Ska ha åk 3 då. På fredag verkar det som om jag ska vara där men på 6-års... så då är jag nog fröken åt min son =)
I torsdags tog jag förresten p-sprutan. Så himla skönt att ha det gjort så att man slipper komma ihåg dessa jäkla piller. Jag trodde hon skulle ta den i skinkan.. men hon tog den i.. ja vad ska man kalla det.. kärlekshandtaget hehe. Sprutan kändes inte alls och när hon skulle sätta plåster efteråt så såg hon inte ens var hon hade stuckit. Så det gick himla bra. Nästa spruta blir om 12 veckor =)
Kristoffer kom hem igår också... saknat honom! Skönt i alla fall att man får ha helg nu så man kan umgås med sin familj ordentligt. Ikväll blir det mys med toystory... den där nya som kommit.. och lite popcorn och läsk. Så himla skönt o få vara hemma på kvällarna istället för att jobba. Och vilket enformigt jobb det är då.. hua. Tur att man får pengar, annars hade man ju aldrig gått dit. Det ligger ju i Karlholms bruk och stället heter Kadax Produktion Ab... jag åker med brorsan dit eftersom han också jobbar och så har vi ett par st till, Magnus och Christoffer, som åker med oss. Dom bor jättenära mej så det passar liksom bra.
Nu när min Kristoffer var hos Sågen sist så har han fått ny frisyr =) En söt liten tuppkam som jag ska lite lite gelé i nu när vi ska gå till stan snart. Bild på det kommer väl någon dag här. Annars får ni kika i tidningen 3 september då han fyller 6 år =) På stan ska vi i alla fall köpa ett par gympaskor åt Kristoffer som han kan ha inomhus när dom har idrott på 6-års. Och sen ska vi köpa ett sittunderlag som han kan ha o sitta på när dom har utflykter.. det blir liksom mycket nu när skolan börjar... och mycket pengar som går. Han har ju redan fått nya regnkläder och gummistövlar. Nästa månad när det blir bättre med pengar så ska vi börja köpa vinterkläder... lika bra o börja i tid. Hittade nå overaller för typ en femhundring på HM... men men...
Nu ska jag kolla vidare lite. Kram på er

onsdag... tror jag det är idag

fan man har tappat bort dagarna... blir så knäppt när man inte börjar jobba förrän 15.30 och kommer hem mitt i natten. Har tappat tidsuppfattningen helt.
Sur är jag också... pyspunka på min cykel! Och jag som behöver den varje dag när Robin ska till dagis. Min mage är ju fortfarande helt dum ibland och cykeln underlättar väldigt mycket eftersom vi kommer till dagis mycket fortare då. Och sen älskar Robin att åka bak i barnsadeln =) Men han tycker inte om att sätta på sej hjälmen hur mycket man än förklarar att man måste ha den om man ska få cykla. Men jag skulle verkligen behöva en cykel imorn... först ska Robin till dagis igen vid 11 då... och sedan ska jag till apoteket och hämta ut nå grejs och sedan upp till södertull och få p-sprutan. det är den jag ska hämta på apoteket. SKa bli så skönt att slippa komma ihåg dessa jäkla piller. Spruter är najs... bara att a en var 3:e månad så blir det kanon =) Jag är inte spruträdd så mej gör det inget.
Fan nu är det så man längtar lite till helgen.. har ont i hela jäkla kroppen efter jobbet.. Har träningsvärk i höger axel och vidare upp i nacken. Och ont i höger handled. Jobbigt... men det blir så när man ska vrida på dom där tunga jävla kartongerna och sedan skjuta iväg dom genom maskinen som bandar dom. Och sedan när man ska släpa iväg pallen med 12 lådor på... det är ca 600 kg. Okej det är inte mycket för att vara en pall.. men jag är seriöst jätteklen! Tungt som fan är det och innan man fått rull på dom så är det gristungt... som att putta en bil ungefär hehe.
Nä  nu ska jag inte gnälla mer... kram på er

tisdag 17 augusti

ja nu höll jag på att skriva juli... har fortfarande det i huvet.
Gick bra att jobba dubbelt igår.. men tror inte det blir mer dubbelt. Jag kör helt enkelt 15.30-00.00 nu tisdag, onsdag och torsdag. Räcker liksom bra det.. är ju fortfarande jääteförkyld och jag låter konstigt när jag pratar. Aja, ni andra får det ju kul när ni hör mej i alla fall hehe..
Nä seriöst.. har verkligen inget vettigt att skriva och om en halvtimme kommer brorsan o hämtar mej så ska vi åka o jobba. Kram på er

söndag 15 augusti

Blev en himla lugn kväll igår.. en och en halv öl och tre karuseller. Ingen av oss var på nå vidare partyhumör och alla hade inte råd med så mycket karuseller. Köpte mej en tröja, en väska och så vann jag lite gosedjur i alla fall =) Söta var dom. 
Idag sov jag ändå tills Alex pappa kom och lämnade Robin vid 10.30. Skönt att sova så pass länge.. det händer ju liksom aldrig. Sedan har vi varit till mamma och ätit lite kladdkaka och fikat eftersom brorsan fyllde år i måndags. Han fick ett armband av mej igår som det stog David på och så var det brynäs-färger på det. Inte mycket men har man en pank syster så får man nöja sej hehe. 
Det gick förresten jättebra att vara funktionär i Rörberg igår och vi fick beröm av min styvfarsa idag, han var ju tävlingsledare. Så det var najs =)
Ikväll kommer Anders och Jessica hit och tittar på filmen "Shelter" med oss. Alex somnade ju sist och jag tyckte filmen var så jävla bra så jag ser den gärna igen. Anders och Jessica ville gärna se den så =)
Men blir rätt tidigt i säng ikväll ändå eftersom jag börjar jobba 7.30 imornbitti och ska jobba till tolv på natten. Ska bli najs att tjäna lite pengar =)
Snart kommer dom nog så jag ska äta nåt innan. Kram på er

 

lördag 14 augusti

Usch så här tidigt brukar jag inte vara vaken på en lördag. Robin och Alex sover fortfarande dom.. men det kan inte jag för om en stund kommer brorsan och hämtar mej. Vi ska ut till Rörberg där det är folkracetävling idag. Vi ska vara funktionärer så idag är mamma den enda i familjen som ska tävla. Jag kommer stå i frammatningen.. det vill säga att jag ska lotta fram vilket startspår bilarna ska ha och sedan vinka fram som dom får ställa sej på startplattan, för att sedan göra likadant med nästa heat som ska köra. Blir långa dagar när det är tävlingar. Men det e skoj. Synd bara att man ser så lite av tävlingen när man är funktionär.. om man inte har turen att hamna på en flaggpostering för då ser man ju allt =) Denna gången tar jag med mej mina gummistövlar... man vet ju aldrig hur vädret tänker bli.
Ikväll när vi kommer hem blir det öldrickande och karuseller på yran. Ska bli najs =) Robin ska sova hos sin farfar. På yran igår köpte jag en tröja där det stog "Tycker du jag är tuff? Då ska du se min farfar" så den ska Robin ha idag när han åker dit =)
Gårdagen blev himla trevlig. Elin och Theo var med oss på stan och vi fick gå i många affärer innan vi hittade stövlar i Robins storlek. Tror varenda jäkla affär hade slut på storlek 23. Helt hopplöst. Men sedan så... så nu har ungen ett par stövlar som ska med till dagis på måndag. Sedan drog vi till sommaryran och kollade runt en massa.. riktigt najs. Försökte få Elin att åka karusell med mej men icke, hihi fegis ;-)
Nä nu ska jag kika vidare lite innan bror kommer. Kram på er



FOLKRACE!!

fredag 13 augusti

Då var det fredag... idag hörde Sågen av sej tidigt och sa att jag kunde skicka över Kristoffer. Vi bor ju på samma gård så.. =) Annars brukar Kristoffer äta lunch hos mej innan han går över.
Idag blir det en rätt lugn dag. Ska ner på stan en sväng med Elin. Robin ska få nya gummistövlar eftersom han vuxit ur dom han hade. Mot kvällen får vi se vad som händer.
Igår var jag och brorsan på Uniflex och skrev kontrakt. Och så fick vi mer info om nästa vecka när vi ska jobba ute i Karlholms bruk. Blir måndag - torsdag och vi ska jobba 15.30-00.00. Blir najs att göra nåt annat än att jobba med barn. Men på måndag ska jag jobba dubbelt. Först börjar jag 7.30 på brynässkolan... sedan hämtar brorsan mej där och så ska vi på en gång till nästa jobb. Så jag är nog inte så pigg efter måndgen skulle jag tro. Ska känna efter lite hur pass jag orkar jobba dubbelt. Går det bra kanske jag försöker göra det fler dagar än måndagen. Vi var i alla fall och hämtade ut arbetskläder igår på Grolls. Så nu har jag ordentliga jobbarskor med stålhätta, arbetsbyxor och en t-shirt. Jag antar att Uniflex ska ha tillbaka dom kläderna när jag inte ska jobba mer åt dom men jag får väl ha dom ett tag. Dom har ju inte kostat mej nåt så.. och hon sa att vi kanske får fler uppdrag från Uniflex sen så jag antar att kläderna är mina tills det inte blir mer jobba åt dom alls. Men ska höra efter.. dom kanske vill ha tillbaka grejjerna efter torsdag redan. En bra grej med skorna är att det är nån speciell sula i dom också så att man är jordad ifall man får en stöt =) Riktiga grejjor det där. Tur att Uniflex står för sakerna.. kollade priset på skorna och bara dom går på över 1400 spänn hehe. Inte illa =) Träffa Carro på Grolls också.. hon skulle hämta ut nya arbetsbyxor åt sej. Hon jobbar ju som rörmokare så hon behöver ju rejäla brallor. Kul att se henne igen och vi bestämde att vi ska ses nån dag. Var längesedan vi hittade på nåt nu. Men det får nog dröja lite.. nästa vecka är det ju som sagt lite fullt opp.
Nä nu ska jag kika vidare lite innan "våra bästa år" börjar på tv. Kram på er



Bild på mej och Carro för flera år sedan =)

onsdag 11 augusti

Höll visst på att glömma bort bloggen lite igen. Tänkte på det igår men jag hade så fullt upp så det blev inge skriva igår. Igår jobbade jag nämligen för första gången sedan början av juni. Var på Fridhemskolans fritids och det var supertrevligt. Det var jag och två vikarier till. Och dom var också i min ålder... det händer ju inte så ofta. Jobbade ända till kl 17 så man var lagomt seg när man kom hem. Men Alex hade varit så gullig att han gjort mat så jag behövde bara sätta mej o äta när jag kom hem. Diskat hade han gjort också. Vår diskmaskin funkade ju igen.. men den läcker vatten så häromdan fick Alex en ordentlig stöt. Inge bra alls.. min styvfarsa ska komma o kolla nån dag var den läcker o kolla om det går att täta med lim eller nåt. Håller tummarna för det annars måste det bli en ny diskmaskin.
Idag blir det en lugn dag för min del. Kristoffer ska på fritids medan Robin blir hemma eftersom han fortfarande är ledig. Han var ju på dagis igår eftersom jag jobbade men idag blir han hemma. Har inte ett skvatt inplanerat så vi får väl se vad som händer. Ska ju bli lite skönt med en dag då man inte gör nåt alls... ska väl ändå försöka få lite städat här men får se hur mycket jag orkar. Jag har nämligen blivit en massa förkyld och fått ett himla drygt halsont.
Imorn har jag lite mer inplanderat... kl 9 imornbitti ska jag vara på barnmorskemottagningen. Är inne på sista kartan p-piller så vi ska snacka lite. Jag vill ha p-spruta istället så får se vad dom säger imorn. Skulle vara så mycket bekvämare att ta en spruta var tredje månad istället för att komma ihåg dessa jäkla piller. Spriral och p-stav är helt uteslutet och dom vägrar jag så jag hoppas dom inte börjar tjata om det. Får jag ingen p-spruta så blir det att fortsätta med pillren.
Nä nu ska jag borsta håret o så... ungarna är redan färdiga dom och leker snällt på sitt rum. Kristoffer tjatar ooch vill till fritids nu hehe. Men han får vänta till kl 9. Kram på er

söndag 8 augusti

Ja då var det söndag. Imorgon är det vardag igen och då börjar barnen på dagis/fritids igen efter sommarledigheten. Ska faktiskt bli lite skönt att få några timmar för sej själv på dagarna igen. Men nu i början är det inskolning på fritids för Kristoffer. Vet inte hur länge det blir att man ska vara med då... om det e lika som inskolning på dagis eller hur det blir. Men det visar sej. Sen den 17:e börjar själva 6-årsverksamheten. Min pojke har blivit så stor =) man får ju nästan lite ångest... men men. Han tycker det ska bli jätteroligt att börja och det känns ju bra. Han känner ju en del barn redan också som bor här på gården och som han leker med varje dag annars. Så det e bra det.
Igår skulle jag ha varit ut i boulongern med Jonas och druckit lite öl.. men så blev det inte. Jonas kompis hade blivit dumpad av sin flickvän så Jonas var med honom istället. Gjorde mej ingenting.. jag ringde Leif och så fick jag övningsköra en massa igårkväll istället =) Jag fick till och med prova köra på en väg där det var 70 innan jag svängde ner på grusvägen... det var lite läskigt. Jag vågade inte köra 70 så jag låg strax över 50 istället hehe. en fick möte en gång och det e fan också läskigt. Man vill liksom köra ut åt höger när man får möte men det kan man ju inte göra... känns som att det andra bilen inte ska få plats att komma förbi.. men det fick den såklart. Allt gick bra i alla fall =) Men.. det var läskigt hehe. När grusvägen sen tog slut så fick jag vända och köra samma grusväg tillbaka. Så jag har backat!! Och vi hamnade inte i diket!! Naaajs =)
Idag får vi se vad som händer... blir nog en lugn hemmadag bara. Ska försöka ta mej till affärn och handla lite och så ska jag försöka komma iväg och simma lite. Jag gick ju upp ett kilo under Gotlandsresan och det kilot ska bort igen =)
Nä nu är hela familjen mätta och belåtna efter frukosten och påklädda.. men inte jag så jag måste göra nåt åt det. Kram på er

Fredag 6 augusti

Ja men hallå där! Har seriöst glömt bort min blogg rätt så rejält... började med att jag skulle lägga upp en massa Gotlandsbilder, och så orkade man inte och bara sköt opp det... det blev det att skjuta opp hela bloggen liksom. Aja... back in business!!
Har inte hänt ett jäkla skit sista tiden. Det enda man gör om dagarna är att vara med barnen, städa, laga mat o sånt. Men några Gotlandsbilder ska ni faktiskt få. Enjoy.



Här står vi i Nynäshamn och väntar på färjan. Alla dessa folkracebilar tar en del plats när dom står såhär på kö haha =D


Jobbigt att vänta så vi kikade runt lite i hamnen. Himla mycket mysig små hus, handelsbodar och sådant.


Och fina både gamla och nya båtar =)


Sedan kom äntligen båten vi skulle åka med över till Gotland =)


När vi kom dit var klockan typ 3-4 på morgonen. David var verkligen jättepigg hehe. Men då var vi tvungna att hitta en palts att stå på med bussen o allt.. och det var inte det lättaste eftersom annat folk hade varit där tidigare och spärrat av med band överallt. Men efter många om och men hittade vi ett ställe att stå på med bussen där vi kunde stå tillsammans med alla i teamet. Och då äntligen fick vi sova lite =D Här har ni folkracebanan i bakgrunden.. vi bodde i depån.


Haha var bara tvungen att ta en bild på denna jäkla skylt. När jag såg den så läste jag alldeles för fort.. vilket resulterade i att jag trodde det stog "bredbandsskåp" tills jag läste en gång till hehe.


Vi kom ju dit jättetidigt på lördagmorgonen. Så här fin var himlen senare under dagen. Det åskade och regnade som fan!


Vi hade tack och lov hunnit få upp förtälten utanför bussen så att det fanns nånstans där man inte blev blöt. Men lika bra att passa på att tvätta händerna =) Här är min mor och min styvfar.


På söndagen var det finare väder. Men fortfarande stora vattenpölar överallt. Och där är det bara sånt där kalksten och kalksand så det blir bra lera av allt hehe. En Gotlänning som är vän till familjen och som också kör folkrace hade med sej sin vovve. Den var jätteläcker.. såg ut som en blandning mellan en räv och en dingo. Men den hette australiensk nånting.. Här spelar David lite boll med henne =) Än så länge hade det inte kommit så mycket folk hit.. vid tävlingsdagarna var det fullsmockat och det stog husvagnar, bussar, bilar och så överallt.


På tisdagen skulle det bli tävling... och bara en dag innan så provade mamma sin bil. Tro på fan att växellådan rasade så det var bara till att byta. Här hjälper traktorn till att lyfta ur motorn =)


till höger är bussen vi bodde i.. najs =) Gissa om man uppskattade rinnande vatten och riktig toa när man kom hem hehe.


Kubb-spelande är något vi ägnat mycket tid åt. Här är lillebror David


i bakgrunden har vi Annas mamma Irene och grabbarna här framme är Annas brorsa Pärra, Danne och Staffas.


Var och varannan dag gick vi iväg till kalkbrottet och badade. Riktigt fint var det där.. här är brorsan med sin vackra tattoo =D


Sola gjorde vi med. Här är Anna, Sandra, pojkarna och brorsan närmast.


Vi åt mest grillat när vi var där.. här är en av kvällarna.


Teambild! tagen ute på banan.


På tisdagen, torsdagen och lördagen var det tävlingar. Här kommer morsan =)


Vi satt ju såklart bänkade och tittade hela tiden =) Här är Anna, Pärra och Sandra


direkt efter starten.. brorsan ligger längst till höger och trängs =)


Lillebror igen =)



Tyvärr gick det inte så bra första dagen.. han blev vänd och dom knycklade in hela hans dörr så den gick inte att öpnna. Han fick klättra ut genom andra och vänta tills dom andra kört klart heatet så att han kunde få hjälp av banan.



Varmt som fan var det.. paraply hjälper både mot sol och regn =)
(hade haft kepsen på, det förklarar frillan)


På onsdagen åkte vi till Mix ranch för att spela fotbollsgolf.


Det var som långgolf... men med fotboll. Och man skulle ta sej runt, över och under en massa olika hinder. Skitroligt var det =D


Sedan tillbaka till skruvandet... alla sätt är bra utom dom dåliga =D


Såna här var det fan i mej överallt! Denna satt på Annas buss hehe


Tävling igen.. här kom styvfarsan. Han och mamma delade bil.


Det var en bubbla som började brinna.. föraren klev ur och kliade sej i huvet hehe. Här håller dom på att släcka. Tråkigt bara för styvfarsan körde i samma heat. Och nu när detta hände så rödflaggade dom, vilket innebär att man avbryter heatet. Min styvfarsa låg etta och var typ 10 meter från mållinjen. Såå surt. När dom gör så där så kör dom om heatet senare. Då kom styvfarsan tvåa istället.


På torsdagskvällen blev det krogen inne i Visby. Här är Anna, jag och Sandra. Grabbarna var också med.. alla utom brorsan. Han var chaufför istället.


Danne och David.. yatzy-spel!


Pärra och Danne


Staffas och Anna


Micke och mamma =)


David, sista tävlingsdagen. Det regnade som fan.. och var riktigt kallt. Genomblöta var vi.


Vackra jag hehe


Blött och halt var det för alla som körde.
Senare samma natt var det hemresa... i skitvädret. Det blev att pussla ihop och sätta på sej dom få plagg man hade som fortfarande var torra. Vilket resulterade i leggings, lånad kjol av mamma, och en huvtröja som var någorlunda torr.


Här väntar jag och brorsan på båten. Resten av teamet fick åka på morgonen efter. Men vår båt gick 03.30. Men det var försenad pga av vädret så ca 04.45 gick båten istället. Man var inte pigg då heller... hade varit vaken sedan 7 morgonen innan. Fy faen...


Så här pigg var jag. Var hemma i Gävle vid lunchtid på söndagen. Gissa om jag sov då efter att ha varit vaken över ett dygn! Och känslan när man lade sej på soffan.. när man ställde sej i duschen.. ja allt! Fy vilken lyx vi har ändå med el och rinnande vatten. Men man vet fan inte att uppskatta det förrän man saknat det riktigt.

Då har ni fått en liten inblick i min Gotlandsresa. Glömde nämna att vi körde gokart på fredagen också.. svinkul var det och det ska jag fan göra fler gånger =)
Kram på er


RSS 2.0