söndag 29 november

Då var det nästan slut på denna månad. Ett ljus tände vi i ljusstaken också när det var kvällsfika. Så mysigt =) Men det är fortfarande svårt att tänka sej att det snart är jul. Vi missade allt ståhej på stan idag också. Vi åkte till Skutskär med tåget som gick 10.30. Vi hade sådan tur att konduktören inte hann fram till oss innan det var dags att kliva av... så vi åkte tåg gratis hehe. Och Kristoffer säger högt och tydligen när vi står vid dörrarna "Ska vi inte betala, mamma?". Jag typ "schhh nu är det dags att gå av". Hehe... ungar. Det var i alla fall jättetrevligt där. Det blev god mat... nån typ av fläskfilé med en massa jox till. Sedan blev det efterrätt också.. tror det hette typ Jino... men vet inte om det stavas så. Det var olika frukter, bl a jordgubbar och kiwi och mango o sånt, och så hade dom rivit vit choklad och haft över också sedan in i ugnen. Kanske inte låter så gott men det var suuupergott.. och självklart vaniljglass till =) Sedan skjutsade Alex pappa oss hem framåt kvällen. Så det blev lite kvällsfika och sedan sängen för ungarna.
Imorgon är det jobb som gäller igen. Solängen =D Jag ska ha svenska och engelska då. Ska bli najs!
Nä nu är det lite spela som gäller innan det är dags att natta. Kram på er

lördag kväll

Ja då var man vaccinerad då. Ont i armen men det får man stå ut med =) I övrigt känner jag inget... men det kanske blir lite feber om någon dag... vet man ju inte nu. Men alla skeptiker, JAG LEVER FORTFARANDE!! hehe.
Jag har föresten övningskört med pappsen idag. Det blev på en parkering... runt, runt =) Men jag blev helt förälskad i pappas bil. Superskön att köra. Och jag var inte alls lika rädd som jag trodde att jag skulle vara. Tvärtom faktiskt. Så... tredje gången i mitt liv bakom ratten. Riktigt najs. Jag körde 20 km/h runt, runt parkeringsplatsen. Första gången jag använt gaspedalen och tycker det kändes riktigt bra. Första gången som jag känner att det ska bli roligt att köra nästa gång. tyvärr dröjer det nog tills pappa kommer hem igen om en månad. Jag gjorde inget fel heller... pappa sa att det gick jättebra. Det enda som var att klaga över var att jag råkade tvärnita första gången jag bromsade. Men dom andra gångerna gick det mjukt och smidigt =) Fick ratta som en tok också eftersom jag skulle runt. Det var  riktigt läckert att få känna liksom hur bilen svarar på hur man beter sej med ratten o så... kanske låter löjligt men jag tycker i alla fall det.
Nä nu blir det lite facebook o så och sedan sängen. Saten det är skönt med helg. Imorgon blir det att åka hela familjen ut till Skutskär och hälsa på Alex familj där. Ett par byxor ska jag ha med mej också som Werra ska sy upp åt mej =)
Kram på er

lördag 28 november

Ja precis... idag ska man vaccineras mot grissjukan. Ska bli skönt att få det gjort så behöver man inte gå runt och vara orolig för egen del. Tycker bvc kan snabba på med kallelsen så Robin får vaccineras också. Men tycker det e konstigt... både Kristoffer och Robin får sin andra dos i januari. Det är ju bra länge sedan Kristoffer fick sin första. Men men... det blir nog bra. Elin ska följa med mej idag så att jag slipper sitta där själv och vänta. Man vet ju inte om det är färdigt på en kvart eller om man får sitta och vänta i ett par timmar.
När jag är färdig med det så ska jag ringa farsan... vi skulle tydligen ut och övningsköra idag. Men jag har inte tillstånd att övningsköra med honom. Jag har bara tillstånd med mamma och Micke. Hoppas vi kan vara nånstans där det inte är så mycket folk o så... får man inte typ uppskjutet körkort om polisen skulle komma på en? Aja... får väl se hur det blir. Pappa har ju en bil som är automatväxlad så det blir kul att prova det. Då kanske jag faktiskt kommer någon vart hehe.
Blev visst inget bloggande igår... Jag var så jäkla trött igår och så var det mycket att göra som vanligt. Simmade igår i alla fall för det blev inget o torsdags. Men 1,5 kilometer blev det igår i alla fall. Sen blir det förmodligen måndag nästa gång... eller tisdag. Beroende på hur det blir med tid. Fjärran stänger kl 20 på måndag och kl 21 på tisdag. Så det är ju bättre med tid på tisdag annars. Men måste försöka komma iväg så ofta som möjligt... vill tappa vikt snart. Och jag som har så jäkla svårt att gå ner i vikt.. blää.
Äsch.. nu ska jag snart börja med lunchen. Kram på er




Goungarna mina =)

torsdag 26 november

Ja då fick man lönespecen idag då. Trodde jag skulle få dålig lön men nej då... heeelt okej =) Och det känns ännu bättre när man tänker på att nästa lön blir meeeer. Finns det någon härligare känsla än pengar? Om man räknar bort kärlek till karln och barnen förstås... Synd bara att man har utgifter oxå =/
Vikariejouren ringde nyss och det blir jobb imorn i alla fall... var ju på Brynässkolan igår och idag och dom frågade om jag kunde komma dit imorn med. Visst kunde jag det. Därför skrev vi inte på nå lönepapper idag utan det skulle vi göra imorn. Men när jag kommit hem och allt och hade hämtat Robin så ringer dom och säger att jag inte skulle vara där och jobba imorn. Istället ska jag vara på Nynäs Montesori... men jag får ringa Brynässkolan imorn och fråga ifall jag kan komma dit efter jobbet och skriva på pappren. Jäkla strassel... usch! På måndag ska jag vara på Solängen... det gillar jag =) Måste ju vara den bästa skolan i stan det... åtminstone med bäst personal hehe.
Nu ska jag snart göra middag åt Robin och sedan är det bara vänta på att Alex kommer hem så att jag får dra iväg och simma. Blir ju så jävla sent... men men. Man får vackert stå ut med det med. Inte ens helgen blir lugn.. usch jag kommer att gå under. Imornkväll blir det att promenera i Hemlingby med brorsan. Lördag blir det vaccin... och man vet ju inte hur länge man får sitta och vänta innan man får den där jäkla sprutan. Sedan ska man väl försöka hinna umgås med pappa också som är hemma denna helg. På söndag ska vi allihop ut till Skutskär och hälsa Alex pappa och familjen där. Alex styvmorsa Werra ska sy upp ett par byxor åt mej... himla snällt av henne. Annars brukar min mamma göra det men hon har aldrig tid så då tar det nån månad innan man får tillbaka byxorna. Werra skulle göra det på en gång =)
Nä nu måste jag börja med maten. Kram på er

20 Frågor

Har inget bättre för mej så jag snor Zandras frågor för att roa mej lite =)

1. Brukar du avge något nyårslöfte?
Nja det har väl hänt.. men jag är glömmer bort dom lika fort hehe.

2. Läser dina föräldrar din blogg?
Pappa vet jag inte... tror mamma brukar kika ibland.

3. Om du måste välja; Vilken dokusåpa hade du ställt upp i?
Skulle nog bli Robinson.. skulle väl åkt ut rätt fort men det skulle vara läckert med lite strandsemester och en liten viktnedgång =)

4. Vilket är ditt favoritplagg i garderoben?
Det får bli mina skönaste mjukisbrallor... har dom jämt när jag bara e hemma =)

5. Hur ska du fira jul i år?
Ser ut som att det blir hemma hos oss med ungarna, mamma, mormor o dom =)

6. Tråkigt eller mysigt att det blir mörkt tidigt nu?
Tråkigt.. är trött jämt. Nu vill jag ha sommar!

7. Har du ringt polisen nångång?
Ja när jag bodde på nordost och några snorungar höll på att elda lite på gården. Så då kom snuten och jagade bort dom hehe. Annars har jag ringt 112 en gång och då blev det brandbilar och ambulanser som kom.

8. Har du firat jul utomlands någongång?
Näpp

9. Den fulaste klädestrenden i år enligt dig?
Alla dessa jeans som sitter så tajt längst ner att man kan fundera hur fasen dom fick i foten!

10. Om du fick välja att leva i en annan tid, när skulle du välja?O
Medeltiden har jag fastant för på något vis. Man odlade sin mat och hade djur, ingen miljöförstöring eftersom det var hästar som gällde. Och var man tjock så var det FINT för det visade på att man hade det bra =)
Kanske ännu tidigare till o med.

11. Vad anser du om gayäktenskap?
Självklart! Alla har väl rätt att få vara lyckliga.

12. Vad är det löjligaste du har gråtit över såhär i efterhand?
Ööhm... minns inte. Förmodligen nåt för flera år sedan när man varit full. Gråter inte så ofta men när jag gör det så tycker jag att jag har ganska bra anledningar.

13. Har du fått skit för något du bloggat om?
Nej faktiskt inte.. skriver väl mest vad som hänt mej och så... inte så mycket för andra att bli upprörda över.

14. Skulle du kunna/vilja jaga (allt inräknat, skjuta, döda)?
Nja jag vet inte... kanske.

15. Vad har gjort dig mest arg denna månaden?
Att vissa är så omöjliga och inte vill vaccinera sej mot svininfluensan. Dom kan ju smitta små barn och andra som det verkligen blir farligt för!

16. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Bekväm, vardaglig. En salig blandning hehe.

17. Vad heter du i mellannamn om du har ett/flera?
Linnea

18. Vilket nordiskt land tycker du har finaste språket?
Gillar hur finskan låter... kanske beror mycket på att jag skulle ha velat kunna det.

19. Ett tråkigt jobb med bra lön eller ett roligt jobb med dålig lön?
Roligt jobb med dålig lön helt klart. Hatar att inte trivas på jobbet!

20. Vad ska du göra imorgon?
Ser ut som om jag blir hemma så det blir väl lite städa och lite "våra bästa år". På kvällen ska jag promenera med brorsan i Hemlingby.

onsdag 25 november

Ja då har man haft en till lagom dryg dag. Jobbade idag och det var väl rätt så trevligt ställe... men jag är sååå trött. Blir opp tidigt och jobba imorn med.
Ikväll var jag med Elin hemma hos henne och det var riktigt najs. En bra räddning på min dryga dag hehe. Monopol blev det som vanligt och vi fick vinna varsin gång igen =) Alltid lika najs!
Nä.. sängen lockar..
kram på er

tisdag 24 november

Saten vad jag har haft fullt opp idag... Först till dagis med Robin imorse, sedan till Kristoffers dagis och ha möte med Sågen, dagispersonal och dom från Bryggan. Så nu väntar vi bara på det sista mötet med Bryggan som kan bli typ i januari. Efter det så var jag tvungen att gå till AF så nu har jag sökt den där handelstrainee-utbildningen. Sedan hem för att äta en paniklunch och sedan iväg för att jobba i en och en halv timme. Sedan hämta Robin igen och sedan packa sej iväg med Tvätt och Robin ut till tvättstugan. Mitt i det kom Alex hem så då överlät jag tvättandet och Robin åt honom och drog iväg och simmade... idag blev det 2 kilometer och sedan lite bubbelpool =) Äntligen hemma nu och har ätit lite grann för jag var grymt hungrig. Klockan är ju vid nio och jag åt lunchen vid 12 idag på dan... Imorn får det bli en lugnare dag känns det som. Ska jobba på Brynässkolan men slutar redan klockan ett. Då blir det hem och hämta Robin och mysa med honom en stund. Vid halv fyra nånstans borde Alex komma hem om han inte jobbar över så vid 5-6 nånstans tänkte jag dra mej hem till Alex och Elin och vara lite social. Man måste ju få ha slappdagar ibland och bara få umgås med familj och vänner... det är ju trots allt dom som betyder mest.
Nä nu blir det lite facebook innan det är dags för Hell's Kitchen på tv och sedan sängen. Kram på er

måndag 23 november

Jädrans vad trött jag är... sov ändå en stund efter att jag nattat Robin och Alex var på gymmet... klev opp vid nio så vi kunde kolla på grannfejden på tv.. nu blir det kolla facebook och sedan sängen igen hehe.
Jobbade på Solängen idag... lika trevligt som vanligt. Imorn blir det möte på Kristoffers dagis eftersom "Bryggan" kommer dit också. Därför trodde inte jag att jag skulle kunna jobba imorn men jag ska jobba eftermiddagen på Solängen igen. Så det löste sej ändå... och jag ska bara ha två lektioner då men jag får lön för 4 timmar... det är kanon det =)
Jag simmade idag också.. men hade så ont i ryggen så det blev inte 2 kilometer.. men det blev mer än 1 kilometer i alla fall. Efter det så blev det bubbelpool... det är ju värsta massagen ju =) Simma ska jag göra imorn med.
Sen sitter jag och håller tummarna för Elin och Alex att deras lille kille ska ligga kvar i magen tills det är dags att komma ut. Han hade ju velat ut inatt igen tydligen men så vitt jag förstod så hade det gått att stoppa... igen. Ändå längtar jag tills deras lilleman kommer... men såklart ska han ligga kvar tills han är färdig att komma ut om det går. Tänker på er Elin och håller tummarna för er.
Nä nu blir det lite facebook och sedan sängen. Kram på er 

söndag 22 november

Idag blev det en lugn hemmadag... blev inge simma för magen pallade inte med. Och inte nå fika på stan med Alex och Elin heller. Men Alex och Elin kom hit, hem till mej och min Alex, och fikade istället =) Jag bakade negerbollar och Alex skulle ha gjort en sockerkaka men han tyckte inte han hann med det så han köpte en istället. Vi har suttit och babblat en massa och kollat på Top Model... sen blev det film, Blind dating. En riktigt trevlig kväll blev det. Och deras lilleman i Elins mage har sparkat en massa på min hand... det är så läckert att känna hur han rör sej där inne =) Saknar att ha gravidmage själv... tänk om man kunde ha få sådan utan att få barn haha. Men det går ju inte. För någon mer unge blir det då inte än på ett tag... om det blir någon till.
Imorgon blir det jobb. Solängen igen och jag ska ha svenska och engelska. Bra med lätta ämnen för då kan man ju hjälpa eleverna hehe. Nä nu så nu blir det kolla facebook o så och sedan sängen.
Kram på er!

lördag 21 november

Blev inget skrivande igår heller... har örjat bli dålig på det där. Men men... det får ni har förståelse för när man jobbar och sliter hehe. Jobbade iofs bara halv dag igår så jag fick sluta tidigt. Skönt var det... var helt slut igår. Jag simmade ju 2 kilometer igen i torsdags... hade inte speciellt ont i ryggen alls igår faktiskt. Tänk så fort kroppen vänjer sej. Ryggen är ju inte helt bra än men jag kan röra på mej i alla fall. Och böja mej ner utan att typ skrika för att det gör ont hehe. Nästa simning blir imorn. Idag fyller dom poolen med leksaker så det är lika bra att hålla sej borta därifrån på lördagar hehe.
Igår var David och Tim här. Riktigt najs... det blev att titta på Idol (för jag vägrar missa det) och sedan blev det en massa Guitar Hero... var längesedan vi spelade tillsammans... eller det kanske var Rockband vi körde för trummorna vi lånat av Filip fick oxå vara med.
Ikväll blir det bara lugn kväll för mej och Alex som det ser ut... kan ju behövas det med. Och det känns som att vi inte varit för oss själva och umgåtts nåt på länge. Eftersom jag simmar varannan dag och han gymmar varannan dag så är det sällan vi är hemma samtidigt. Sedan blir det så sent och det blir ju sängen rätt tidigt när man ska jobba dagen efter. Men men... får passa på och umgås lite nu. Skönt ändå litegrann att man inte ser varann hela tiden för då "nöter" man liksom på varann.
Nä nu ska jag passa på och sortera in lite rena kläder i garderoberna medan lilleman sover middag. Kram på er




Jag och lillfisen =)

torsdag 19 november

Blev inget skrivande igår... stöp i säng rätt tidigt.. och upp 5 imorse. Ställde mej i duschen så att jag skulle vakna. Har varit mycket jobba nu. Var på Steneberg på eftermiddagen igår och idag har jag varit på Lillhagen. Har varit två helt okej dagar =) Imorgon blir det Steneberg igen men jag slutar redan kvart över elva. Skönt med en kort dag i slutet på veckan.
Idag har jag varit så där duktig igen och simmat 2 kilometer. Köpte ett kort idag så nu kan jag simma hur mycket jag vill i 4 månader. Tack mammsen för halva kortet =D Igår hade jag grisont i ryggen av träningvärken... men idag var den bättre och jag tror inte jag kommer ha lika ont imorgon... kroppen vänjer sej fort tack och lov =)
Nä.. måste fan sova nu... om sex timmar ringer klockan... jippi..
gonatt och kram på er!

tisdag 17 november

Yes då har man varit duktig idag då. Har varit på Fjärran Höjder och simmat lite. 2 kilometer blev det. Haha vad jag kände mej dum när jag klev upp ur poolen efteråt.. var så stel i benen och i ryggen att jag knappt kunde gå. Blev 5 minuter i bubbelpoolen innan det var dags att gå och duscha och byta om. Hoppas på att man kan få till en sim-kort så man kan fortsätta simma ungefär varannan dag. Måste fan gå ner i vikt. Har verkligen motivationen på topp just nu! I söndags skulle jag ju simmat men det hann jag inte.. så då på kvällen så var jag och David upp till Hemlingby och tog en rask promenad i spåren istället. Har blivit lite knäpp... pallar in att sitta still. Känns som att fläsket bara bullar upp sej och blir större när man sitter här... usch!
Imorgon har jag inget jobb så då ska jag passa på o ta en sväng på stan. Måste till apoteket och så ska jag skicka iväg lite filmer som vi har fått sålda på tradera.
Nu är det dags att kolla facebook en snabbis innan det blir sängen. Kram på er

måndag 16 november

Säger bara en sak... Fy faen! Aldrig mer åk 6 på den där jäkla skolan. Då får dom fan ge mej 1000 kr timmen. Aldrig att jag sätter min fot där igen! Sekretessen gör väl att jag inte ska gå in på detaljer... men... MORRR!!
Aja... Har fått klaga av mej lite på Alex i alla fall så nu känns det lite bättre =) David vad så himla snäll o gullig att han skjutsade mej till jobbet imorse. Tycker om min lillebror =)
Funderar seriöst på att skaffa mej körkort snart.. skulle vara så skönt. Även om det kanske blir så att jag tar kort för att bara köra automat. Men men... man kan ju skaffa en sån bil dårå =) Ska fjäska lite för pappsen och höra om han kanske kan hjälpa till lite så jag får gå körskola =) Men det återstår väl att se om han har lust med det.
Nä nu är det facebook som gäller ne stund och sedan ska jag peta i mej nåt att äta... åt lite blodpudding med Kristoffer för han älskar det. Men det fanns inte så mycket och det viktigaste var ju att Kristoffer blev mätt.. är inte så jätteförtjust i blodpudding jag heller så. Med Robin blev det lite slött idag... han fick en burkmat idag.
Imorgon får Kristoffer vara ledig från dagis, men Robin ska på dagis. Jag, Kristoffer och Sågen ska till ett ställe som heter "Bryggan" imorn... Kristoffer ska få rita, klippa och lyssna på nån historia o så.. dom ska ju kolla om han har ADHD så då kollar dom koncetrationen o så. Skulle ta ca 1,5 timme. Under tiden så skulle jag o Sågen få sitta o prata med nån o så med. Sen imorgon så ska jag ringa o jaga bvc. Nu är det dags att höra efter ordentligt om Kristoffer andra dos svininfluensevaccin och Robin ska få sin första. Jag själv tänker se till att få sprutan samtidigt jag med. Men måste ju få tag på människorna där... dom verkar ha lite svårt för att svara i luren. Men så är det ju jämt, oavsett vem man ska ha tag på.
Nä nu är det dags att kolla facebook... hmm jag skrev ju nyss det där hehe. aja... kram på er

söndag 15 november

Blev inge bloggande igår... hade i alla fall inget vettigt att skriva. Blev bara hemma igår och typ väntade på att dagen skulle gå. Idag skulle jag egentligen varit iväg och simmat lite på Fjärran Höjder men orkade inte så tidigt och sen stänger dom redan vid kl 17 så det var liksom ingen idé... det blir på tisdag istället. Då har jag mer tid. Kristoffer är på bio med sin farmor så jag måste vänta på att han ska komma hem också... därför också som jag inte hinner idag. David och hans kompis Alexandra kommer ikväll. Hon ska sova hos honom eftersom hon har så långt till skolan annars. Hon bor i Hofors och eftersom dom går i skolan tillsammans så passar det ju bra för henne att sova i stan =) Ska försöka övertala dom två att åka till Hemlingby och promenera ikväll.. då får man ju nån motion idag i alla fall. Fick ett "kanske" av David när jag snackade med honom i alla fall. Men i så fall blir det efter ungarna har somnat och efter "Top model" såklart =)
Nä nu ska man väl vara lite social med Tim som också kommit hit. Kram på er

fredag 13 november

Måste bara säga att faaan vilken skitdag jag har haft! Beror det på fredagen den 13:e eller var det en slump att just denna dag blev så? Mitt dåliga humör började krypa fram under sista lektionen på jobbet... Ett par elever störde lektionen och betedde sej... och struntade blankt i vad jag sa. Slutade med att den ena inte fick vara med mer och då blev det faktiskt lugnt och dom gjorde det dom skulle. Efter att jag slutat så skulle jag gå till en annan skola för att få min timrapport påskriven... men då har ju människan gått hem som skulle skrivit på! Det var strax före klockan 3 och hon skulle ha slutat 4... fan för folk och "smita" tidigare bara för att det är fredag. Fan alltså. Kanske låter egoistiskt av mej men hon kunde väl fan informera i så fall så hade jag kunnat gå dit och fått pappret påskrivet på lunchen. Lön ska jag ju ha! Inte fick jag hjälp av någon lärare där heller med vad jag skulle göra.. ingen brydde sej det minsta. Fick helt på egen hand ställa mej och rota i lärarrummet (känns ju inte bra liksom) och hittade efter många om och men ett sånt där timrapport-papper. Skrev på det och lämnade det i människans fack... ringde hennes jäkla telesvar (eftersom hon inte behagade svara) och sa att jag lämnat pappret där så nu får hon skriva på det och ansvara för att det kommer in till barn och ungdom! Så jäääkla less. Jag slutade tjugo över två... hade sagt till ungarnas dagis att jag skulle hämta senast halv fyra. Då borde jag ju haft hur mycket tid på mej som helst. Jag tyckte jag överdrev med halv fyra. Men när klockan var halv fyra joggade jag in på Kristoffers dagis och ryckte honom... och sedan snabbt som 17 till Robins dagis för att hämta honom med... usch vilken jävla dag. Kan ju påpeka att jag inte hittar ett smack i sätra heller och att jag hade svårt att hitta den andra skolan och sedan till bussen efter det. När jag kom hem var det bara att vända i dörren... Alex var hemma och brorsan ringde då och sa att han skulle plocka upp mej och Kristoffer på en gång. Jag hade bett brorsan om att få åka och storhandla för det behövdes verkligen. Kristoffer ville följa med så då fick han det... ville ju välja lördagsgodis tills imorn =) Men ärligt... hade inte minsta lust att storhandla just idag även om jag var tvungen. Men men... bara att pallra sej ut igen. Med ont i magen (var grymt hungrig då) och en dryg huvudvärk av all stress och skit. När jag kommit hem efter att ha handlat så var det till att sätta sej ner och dö en stund. Sedan klockan 7 blev det tvättstuga... imorgon har jag gett mej fan på att jag inte ska göra ett skit! Jag ska sitta på min feta ända och känna hur den växer! Nä nu har jag klagat färdigt =)
Nu är jag trött... riktigt trött. Vet att det är fredag men så fort jag sett vem som åker ut i idol så blir det sängen. Kram på er

torsdag 12 november

Yes då är man hemma igen... ögonen hänger och jag känner att det snart är dags att sussa. Har varit hos Elin en sväng nu på eftermiddagen och kvällen. Lika trevligt som vanligt och monopol blev det såklart också =)
Var och jobbade idag som idrottslärare... hade åttor. Får man säga "bläää vilka jäkla elever" tyst för sej själv ibland. Ärligt... den första åttan jag hade var hemsk. Dom fick spela handboll men hade väldigt svårt att lyssna och att spela på ett sjysst sätt. Blev fjant-rugby av det så lektionen blåstes av 10 minuter tidigare pga att inget funkade. Blev bara så less. Andra lektionen var också ett gäng åttor. Raka motsatsen till den första åttan... återigen handboll och det gick kanonbra! Dom var jätteduktiga och spela på ett sjysst vis. Var ju tvungen att berömma dom efteråt hehe. Dom lyssnade jättebra på vad man sa och när jag sa att det var dags att sluta så satte dom sej alla på rad på en bänk... jag blev fundersam.. varför gick dom inte? Jag provade med ett "kanonbra spelat! tack för idag" och se då gick dom... satens väluppfostrade ungar haha. Skönt att det finns såna på vissa ställen med =) Ska dit igen imorgon för hon jag vickade för skulle vara hemma och vara sjuk en dag till. Så då får vi se hur dom klasserna är... tror det var nån nia och nån sjua jag skulle ha då. Tack och lov har jag lite backup från två st som går på högskolan och läser till lärare så jag är inte helt ensam. Skönt det...
Imorn kommer Kristoffer hem också... härligt för jag har saknat honom en hel massa =) Det är så himla lugnt hemma när han inte är här hehe.
Nä nu är det dags för sängen snart... lite facebook först bara. Kram på er





Kristoffer för något år sedan.. min goprins =)

fortfarande onsdag...

Ja då sitter man här och häckar igen... niice! Brorsan är här och han och Alex sitter vid tv-spelet. Vi har nyss sett på film, Hangover blev det.. riktigt rolig film faktiskt =)
Var ju och fikade med Mikaela idag.. blev riktigt trevligt! Inte för att jag hade förväntat mej nåt annat hehe. Nä vi hade hur trevligt som helst. Satt och snackade jättemycket om typ allt. Det var ingen brist på samtalsämnen precis. Det är ju ett antal år sedan vi umgicks jämt och då var vi verkligen nära vänner. Av någon anledning gled vi från varann. Men vi är överens om att nu måste kontakten återupptas. Det som är så bra med Mikaela är att hon fan i mej inte är falsk på nåt vis alls och att vi tänker och tycker väldigt lika om allt. Vi funkar liksom på samma sätt. Och världens goaste lilla tös har hon. Trodde lilla Vilda skulle skrika när jag skulle hålla henne men hon var så lugn så. Hon låg i min famn och kikade upp på mej och hon var så söt. Gjorde alla möjliga söta små miner =)
Imorgon blir det jobba också... ska vara idrottslärare på Stora Sätra... eller på Träffen blir det. Så det blir imorn det... sedan får vi se om hon jag vickar för kommer tillbaka till fredag eller om jag ska jobba fredagen också, det visar sej imorn.
Nä nu ska jag spela lite innan Alex kommer och vill ha datorn. Kram på er

Onsdag 11 november

Oj vad den här vecka studsade iväg... har fortfarande måndag i huvet. Det hade jag igår med hehe. Jaa du man hänger liksom inte med.
Igårkväll ringde min styvfar till mej och frågade om jag ville övningsköra. Det ville jag ju såklart, i tron att det var automat jag skulle köra eftersom vi pratat om det. Så han hämtade upp mej... med deras stora jäkla bil som det är manuella växlar på. Hans brorsa hade tydligen den andra som jag ville köra. Bläää. Darrade som ett asplöv när vi kommit iväg till näringen och vi bytte plats så att jag satt på förarsidan. Uscha... är så jäkla skraj. Och jag visste ju hur det gick sist.. när jag studsade några meter och sedan inte bågade mer haha. Men men... den här gången fick jag prova när han satt på "lågväxel" och jag skulle inte använda gaspedalen alls. Jag fick lägga i ettan och släppa upp kopplingen så att jag rullade alldeles lagom sakta =) Det passade mej alldeles utmärkt. Fick då öva på att inte släppa upp kopplingen för snabbt och att löra mej bromsa. Så... en körlektion blev det helt utan gaspedal. Skönt att få prova så... innan har jag ju fått panik så fort bilen rört på sej. Men i den snigelfarten gick det helt kanon =) Måste bara påpeka att det var 2:a gången i mitt liv jag satt bakom ratten.. och ni hörde ju hur det gick förra gången. Men... det var en upplevelse. Och jag har gett mej fasen på att om jag inte lyckas lära mej köra manuell så blir det att ta kort för bara automat.
Idag blir det fika med Mikalea.. ska möta henne kl 11 på stan. Blir bra för då har vi tre timmar på oss innan jag ska hämta plupp på dagis. Nä nu ska jag fortsätta kolla runt lite innan det är dags att gå. Kram på er

tisdag 10 november

Har mått illa idag med så jag ringde inte och frågade om jobb tills imorgon... vet ju inte hur jag mår imorn. men jag har inte spytt nåt idag i alla fall. Skönt det.
Idag kom pappa och brorsan hem från Thailand. Dom var hit och hälsade på för nån timme sedan. Riktigt najs att se dom igen =) Dom var ju där en månad. Jag fick en jätterolig prydnadsgrej som föreställer en ölsejdel och en ölburk... när man slår på den (man ska ha vatten i sejdeln) så ser det ut som om någon häller upp öl från burken i sejdeln liksom =) Skitläcker... och en snygg t-shirt fick jag också. Har varit en lugn dag annars... Mikaela frågade om jag hade lust att komma hem till henne i bomhus och fika men jag har ju lite svårt att åka buss. Men imorn så ska vi fika på stan hon och jag. Hade ju så mycket att göra idag i alla fall. Har städat o grejjat hur mycket som helst. Men imorn då ska vi fika och snacka lite gamla minnen. Och så får jag träffa hennes lilla Vilda =) Vilda är ju plutteliten för hon är.. hmm jag tror det var 11 veckor.. för tidigt född. Så nu är hon typ lika stor som en nyfödd liten tös ska vara =)
Nä nu ska jag spela lite. Kram på er

måndag 9 november

Jäkla skit! Det blev inge jobba för mej idag.. Jag hade ordnat allt ju... gjort mej i ordning, packat ihop det jag skulle ha med mej och hängt påsen på dörrhandtaget för att inte glömma den, skulle precis väcka Robin och göra honom klar när man får springa in på toan för att spy! Kuuuul.. mådde illa som en gris men trodde det berodde på att min mage som vanligt är lite opp och ner på mornarna. Har däremot ingen aning om varför jag spydde heller. Illamåendet gick över senare på dagen. Men nu har jag ju blivit av med mitt vick mån-tors... nån annan vikarie som fick det istället då. Ringde vikariejuoren och berättade och han sa att han skulle leta på någon annan och det e ju bra... annars hade ju eleverna blivit utan lektioner. Men men... Blir hemma imorn med... ifall att. Men mår jag lika bra imorn som jag gjort nu på kvällen så ringer jag imorn för att jaga jobb.
Dagen i övrigt har varit lugn. Robin fick gå på dagis och jag har passat på att röja lite här hemma. Det behövdes. Har en massa sånt att göra imorn med. Nä nu måste jag sova. Kram på er

söndag 8 november

Ja söndag idag och visst får man lite ångest eftersom det ska jobbas imorgon. Usch! Jag vill ha helg hela tiden... men så fattig man skulle bli hehe.
Idag har jag varit hemma hos Alex och Elin. Mycket trevligt=D  Jag och Elin spelade lite monopol precis som alltid och först vann jag och sedan vann hon... rättvist och bra =) Efteråt tittade vi på "top model" men vi pratade så mycket att det inte blev så mycket tittande. Men tack för makaroner, köttbullar och en kanontrevlig dag!
Som sagt imorgon blir det jobba. Ska vara på Sofiedal från måndag till torsdag och ha matte och NO. Blää vad jag inte har nån lust. Önskar att jag kunde få ha ett jobb jag trivdes med. Känns som att alla runt om mej faktiskt gilla rdet dom gör... men inte jag. Vill inte jobba på varken skola eller dagis. Eller skola skulle vara okej om jag fick utbilda mej till kurator och vara kurator på en skola. Men jag vill inte ha en massa lektioner med snoffsiga elever som säger emot och trotsar hela tiden. Det finns såklart bra elever också... på alla ställen. Men det finns alltid 1-3 st i varje klass som kan sabba det där "bra" liksom. Ibland har man tur att få en klass där det inte finns några sådana och då känns det lite roligare. Men det är inte det jag vill syssla med. Sen har jag ju inte nån lärarutbildning heller.. bara barnskötarutbildning... så det är väl egentligen på dagis jag ska vara. Men det vill jag inte heller. Huuua... tänk om man kunde få börja plugga. Men det får bli komvux först... ett ämne i taget på kvällstid. Lär väl ta nåt år innan man kan komma in på nån högskola. Funderar starkt på att börja plugga till körkort med. Skulle vara skönt att kunna röra på sej utan att vara beroende av bussar.
Visstja... jag skulle ju lägga opp bilderna på Robin när han satt och byggde så snällt med sin tågbana i fredags... här kommer dom. Kram på er!




Här sitter gobiten och bygger =)




Sedan kom han på att jag satt på golvet =)




Bättre i mammas knä =)

lördag 7 november

Ojoj idag gick inget som planerat. Det har först varit en lugn och skön dag med lite lätt städning här hemma. Alex pappa kom förbi med en bäddsoffa som vi skulle få som ska stå i Robins rum.
Vi trodde att Anders och Jessica skulle komma ikväll och umgås och se nån film, men så blev det inte för dom fick oväntat besök av någon av doms mamma. Då ringde vi Alex och Elin och hörde efter om dom ville komma istället.. men eftersom dom har varit här så mycket så ville dom inte det. Vi kunde inte åka till dom heller eftersom Robin skulle sova då. Vill inte ta med resesängen och låta honom sova där heller eftersom det är nät på sidan av resesängen och deras katt har redan gjort ett litet hål i det... sedan har deras katt kissat på fodralet till resesängen förut också och det vill vi inte vara med om igen. Sedan är det lika bra att inte släpa Robin när det är dags att sova heller... han vaknar ju när man ska hem o så i så fall. Lättare om han hade varit pluttebebis för små bebisar kan sova var dom än är och dom e lättare att flytta på utan att väcka. Men vi bestämde i alla fall att jag ska åka hem till Alex och Elin imorgon =) Det ska bli najs. Min Alex hade ingen lust att följa med så jag får åka ensam. Men men.. så kan det vara.
Nä nu ska jag kolla runt lite på facebook och sen kanske spela lite. Kram på er 

fredag 6 november

Orkat inte skriva då mycket nu... blev så himla sent. Dagen har varit lugn o skön i alla fall. Har fått jobb till nästa vecka också. Måndag till torsdag ska jag vara på Sofiedalskolan och ha matte och NO. Har aldrig varit där förr så då får man se hur det är där.
Sågen hämtade Kristoffer på dagis idag för nu är det återigen dags för en vecka där. Så nu har man bara en unge hemma komma vecka. Känns så himla tomt... men men man får stå ut. Kristoffer behöver ju vara med sin pappa också.
Tog några söta bilder på Robin idag när han satt och lekte med sin tågbana... han byggde en jättelång tågbana alldeles själv =) Men dom bilderna får jag lägga upp imorn för nu orkar jag inte föra över dom från kameran.
Nu ska jag kolla facebook och sedan är det dags för sängen. Kram på er


torsdag 5 november

Då sitter man här igen... snart dags för sängen är det också. Jobbade till halv fem idag igen. Det har varit riktigt najs att jobba på sär-fritids. Så himla goa ungar och trevlig personal. Hoppas man får komma tillbaka dit någon gång. Fick tyvärr inte tag på något jobb till imorgon så det ser ut som att jag blir hemma då.
I helgen får vi se vad som händer. Ska eventuellt vara lite barnvakt åt Malins son Teo eftersom han varit lite trasslig och inte låtit Malin sova om nätterna. Så då kanske jag ska passa honom så får hon passa på att vila. Men vi får se hur det blir för han var lite krasslig och hade lite feber så det beror på om han piggnar på sej. Ska bli roligt i så fall att få träffa lill-gnutten igen =)
Nä det börjar verkligen bli dags för sänge nu känner jag... får skriava mer imorgon. Kram på er





Mina två älsklingar!

onsdag 4 november

Ja då var det kväller återigen... ungarna är nattade och klara och nu sitter man här och jäser en stund. Skönt efter en jobb-dag. Var ju föresten på ett sär-fritids och vickade idag. Måste säga att det var en upplevelse, och mycket lärorikt. Ungarna var jättegooa =) Ska dit igen imorgon. Men det blev inte fredag som jag först trott så imorgon ska jag ringa vikariejouren om jobb på fredag.
Idag var det några från "Bryggan" på Kristoffers dagis och.. vad ska man säga... kolla på honom när han lekte med de andra barnen. Vi håller på och ska utreda ifall han ev har adhd. Inte för att jag direkt tror det men det kan vara bra att kolla upp tills han börjar 6års nästa år. För om han har det så vet dom om det från början i så fall och då kan han få den hjälp och det stöd han behöver redan från början. Den 17:e ska jag, Kristoffer och Sågen gå iväg till Bryggan på ett besök också. Då ska vi prata lite och så ska han få göra lite olika grejjer... bl a rita lite o så. Så vi får väl se hur det går.
Nä nu blir det film med min goa Alex. "The mist" ska vi se... har ju sett den förr men jag har för mej att jag inte såg klart den då. Kram på er





Min gokille =D

tisdag 3 november

Ja då var det kväller igen. Har jobbat idag med =) Hade sådan tur att jag slutade redan 13.10 så det blev att hämta ungarna tidigt från dagis. Skönt för dom att slippa långa dagar ibland med. Sedan har jag fått jobb för ons, tors, och fredag. Ska vara på Ulvsäterskolans sär-fritids. Vet inte riktigt vad det kommer att innebära men det blir nog kul och lärorikt =) Har ganska slöa tider där också... börjar vid 11.30 och går till 17.00 imorgon.
Dagen har i övrigt varit lugn. Vi åt så god middag... mjölkstuvade makaroner och falukorv =) min älskling är så duktig på att göra mjölkstuvade makaroner =)
Robin har haft en himla otur på dagis.. igår hade han slagit läppen så det såg ut som om han hade en snusprilla under läppen... stackaren. Tack och lov såg det mycket bättre ut idag. Sedan idag på dagis hade han gått in i en dörr och blivit lite röd i pannan. Tack och lov så klarade han sej från blåmärke/bula. Tror jag får vaddera in hela ungen hehe.
Nä nu blir det lite facebook innan det är dags för "Hell's Kitchen" på tv. Kram på er





min goa Robin =)

måndag 2 november

Ja då var måndagen avklarad... jävlar vad jag är trött. Har sovit grymt dåligt den lilla tid jag sov inatt. Och vid tvåtiden vaknade Robin och hade lagt sej lite konstigt så jag var in till honom och lade honom till rätta, tack och lov så somnade han om på en gång. Men jag har sovit ungefär 3-4 timmar inatt så man är ju skapligt seg.
Det gick jättebra att jobba idag i alla fall. Skönt att vara på ett ställe som man känner till sedan tidigare.. och dom känner igen mej =) Tack och lov så var det bara matte jag skulle ha och ingen NO alls. Och lätt matte var det också... har hållit på med decimaler, procent och bråk med åttorna. Niorna jobbade där dom var i boken. Hade glömt att matten i högstadiet var så lätt hehe. Kul när man faktiskt fattar vad man håller på med och kan lära andra. Det är då man verkligen gör nytta. Sedan måste jag ju säga att eleverna jag haft idag har jobbat på mycket bra. Inte på många stället som eleverna sköter sej så bra när dom har vikarie.
Ikväll blir en seg-kväll framför datorn eller tv:n. Alex ligger på soffan nu och vilar lite och lite senare ska jag nog lägga mej en stund också. Ska bli skönt. Jag fryser så hemskt så det kanske blir badkaret en sväng också. Imorgon jobbar jag också på Solängen och då har jag samma klasser som jag redan träffat idag. Ska bli najs =)
Nä nu ska jag kolla lite facebook. Kram på er

söndag 1 november

Tjooo! Ärligt... fasen vad trött jag är. Ändå har jag sovit en stund nu under dagen. Det behövde jag verkligen.
Har verkligen inte gjort nåt alls idag, förutom o ta hand om ungarna o så. Ikväll blir det lugnt med lite film! Vi ska se "låt den rätte komma in" eftersom jag har läst ut boken =)
kram på er

RSS 2.0