lördag 31 oktober

Jaha då var det sista dagen på oktober... sedan blir det november.. uuuscha vintern e här. Avskyr vinter... vill ju ha sommar =) Man kanske skulle fundera på en flytt till Florida? Där kan man kollapå snö på tv:n hehe.
Idag har det varit en lugn hemmadag. Dagen började med att ungarna vaknar såklart... Robin, den lille rackaren, hade lyckats klä av sej pyjamasen och tagit av sej blöjan. jippi! Det var bajs överallt. Alex stoppade Robin i badkaret medan jag fixade frukost åt Kristoffer och panikbokade tvättstugan. Vi tvättade mellan klockan 13 och klockan 16... men smarta jag glömde ju helt bort tvätten. Så tvätten blev kvar i tvättstugan, och eftersom allt sköts elektroniskt så kom jag inte in efter klockan 16. Kunde inte boka passet efter heller för det var upptaget. Men inte fasen kom det nån under hela det passet... så när nästa pass började klockan sju så stod jag utanför tvättstugan och.. se då kom någon och skulle tvätta. Hon var jättesnäll och det gjorde inget alls att jag gick in o hämtade min tvätt då. Tack och lov var ju all min tvätt torr då så jag behövde bara ta med den in till mej igen =) Får inte slarva så nästa gång...
Imorgon blir nog lika lugn hemmadag som idag. Kristoffer kommer väl mumsa lördagsgodis som han har kvar från idag han =)
Nä nu ska jag spela lite på blip. kram på er

fredag 30 oktober

Ja då var det äntligen helg.. inte för att jag har haft så himla mycket för mej den här veckan.. men ändå =) Fick ju tyvärr bara jobba i tisdags. Sedan har det varit dött med jobb resten av veckan, men det är väl tack vare höstlovet. Blir nog bättre nästa vecka. Så vitt jag vet så har jag jobb i alla fall måndag och tisdag på Solängskolan. Ska ha matte och NO.. No är inte mitt starkaste men det får väl lov att gå.. tur att det finns böcker hehe. Matte är jag mycket bättre på =)
Idag kom Kristoffer hit igen också efter en vecka hos sin pappa, som vanligt =) Han blev ju vaccinerad mot svininfluensan igår.. han har lite ont i armen men annars är det bra med honom. Får hoppas det håller i sej... kan ju bli lite feber efter men det visar sej. Vecka 48 är det min tur att vaccineras och jag tror faktiskt jag kommer att göra det... man hör så mycket olika saker men tror ändå att mycket är skitsnack som kommit från såna som är emot det.
Idag blir det en lugn och skön kväll framför tv:n... lite Idol först och sedan blir det film. Funderar på om jag ska handla lite sedan så att jag kan äta tacos... skulle vara grymt gott idag det.
Imorgon är det folkracetävling nedanför Tierp... men verkar inte som om jag kan ta mej dit. Nu hänger det på Leif, om han vill åka dit med mej eller inte. Om han vill det så blir det folkrace hela dagen imorn för mej och Kristoffer. Kristoffer har tjatat länge om att få följa med så jag tänkte att han ska med i så fall. Det blir nog årets sista tävling också. Men får väl se vad Leig säger... det brukar ju vara lite si sådär när man ska göra nåt med honom. Lovar han, så backar han ur.. säger han kanske så är det oftast ett definitivt nej... och nu har han sagt kanske. Sååå.. jag tror inte det blir nå folkrace imorn hehe.
Nä nu ska jag gå och byta lite bajsblöja på Robin. Kram på er

torsdag 29 oktober

Whiieey jag har klippt mej idag! Lugg blev det också... ovant som sjutton, har ju inte haft lugg på mååånga år. Men jag gillar det =) Tog en liten egobild för att visa hur det blev hihi.
Om en timme ska jag hämta Robin på dagis. Sedna ska vi gå och möta Kristoffer och Sågen på stan eftersom Kristoffer ska vaccineras mot svinsjukan idag. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.. man hör ju så himla mycket. Men det kanske är lika bra att få det gjort. Det har ju gått svininfluensa på just Kristoffers dagis också så... det får bli så. Jag och Robin ska med som lite stöd. Men det kommer nog gå bra. Blir nog ungefär som när han vaccinerades sist hos bvc.. lite gråt som går över fort. Brukar vara så.
Efter det så blir det hem... ska städa lite tänkte jag. Kram på er





Så här ser jag ut nu =)

onsdag 28 oktober

Då var man hemma igen efter en vända på stan med Mia och hennes syster Anna, och självklart deras söner Oliver och Max. Både Oliver och Max är ju sååå söta =) Max satt i mitt knä jättelänge men sedan tröttnade han och ville till sin mamma. Men ojoj vad han luktar bebis... han är ju i och för sej bara 3,5 månader gammal.. men jag skulle kunna sitta och sniffa honom i huvudet hela dagen. Bebisar luktar så gott =)
Har även köpt julklapp åt Kristoffer med så då är det en mindre att köpa sen. Han kommer definitivt att gilla den =)
På vägen hem hämtade jag Robin på dagis också. Han hade inte sovit något alls så han får sova en stund nu istället för han är så trött och gnällig. Får se om han lyckas somna.
Idag jobbar Alex ända till kvart i sex. Saknar honom... får se vad vi hittar på ikväll. Ska kolla om det går nåt på tv eller om det kanske blir film. Är så grymt trött idag så det blir en bra kväll det.
Nä nu ska jag kolla runt lite till och sedan kanske sätta mej och fortsätta läsa lite i "Låt den rätte komma in".
Kram på er

tisdag 27 oktober

Himmel, vad det är skönt att vara hemma igen. Jobbade ju till halv sex ikväll... så det blev en lång dag. Tur att man får lön för det hehe. Sedan var det bara hem och vända eftersom jag skulle in till stan och hämta ut ett paket. Paketet innehöll ett par byxor som jag köpt åt Kristoffer från tradera för 19 kr... alldeles lagomt pris på ett par sjyssta byxor =)
Igår fick jag föresten en ny telefon från telenor... så snälla dom är =) I den dealen så kommer jag att ringa billigare också. Inte mej emot alls =) Jag har självklart samma nummer kvar. En sony ericsson G502 var det jag fick och den funkar helt kanon! Trivs jättebra med den hittills.
Imorgon ska jag inte jobba vad jag vet. Så det ser ut som att det blir att gå på stan med Mia. Hon frågade om jag kunde idag men det blev ju lite sent eftersom jag jobbade. Men imorn blir det bra =)
Nä nu ska jag kolla lite facebook innan det är dags att röra arslet från datorn. Kram på er

måndag 26 oktober

Ja igår var Elin här medan våra grabbar gick på bio. Vi spelade Disney-monopol och vi hade skitskoj =) Först vann Elin efter en mycket kort omgång... Då började vi en ny och då gick det betydligt bättre för mej men vi hann inte spela klart innan grabbarna kom hem. Men riktigt trevligt hade vi i alla fall.
Idag blir en sån där lugn dag igen. Ska ta en sväng på stan sedan och gå lite ärenden. Har en del papper som ska in till Barn och Ungdom... det är en timrapport som ska in och sedan vill dom ha inkomstförfrågan eftersom vi har ungar på dagis. Så det blir väl att traska omkring lite. Har ingen riktig lust men måste fixa det idag. Imorgon ska jag jobba på Södergården mellan 9 och 17.30. Snacka om lång dag... blä. Men pengar blir det i alla fall. Fick föresten lönespecen idag... fick mer än vad jag trodde jag skulle få och det är aldrig tokigt =) Så imorgon kommer löningen in =D
Nä nu ska jag fortsätta att sortera lite av korten som jag framkallade förra veckan och sätta in dom i album. Kram på er 

söndag 25 oktober

Idag har varit en lugn och skön dag.. Inte hänt mycket alls. Har passat på och läst en del i "låt den rätte komma in". Himla bra bok... läs den! Har i och för sej bara läst lite mer än halva... men det verkar grymt bra.
Ikväll ska min Alex och Elins Alex gå på bio. Dom ska se "Zombieland" och jag är tacksam för att jag slipper se den... gillar inte zombies och sånt... bara löjligt. Elin kommer hit och gör mej sällskap under tiden. Det blir väl typ att sitta och glo och låta dötiden gå medan pojkarna är borta. Kanske spela lite monopol också.
Nä nu ska jag spela lite. Kram på er

lördag 24 oktober

Ja så blev det... efter många om och men så sa mamma "vi är väl barnvakt då" så vi kunde gå på Filips fest igår =) Det rätt så nice... inte så många man kände men det gjorde inte så mycket. Man får lära känna då =) Filips syster Sara var en himla trevlig människa i alla fall. Vi sjöng lite på rockband och sedan lite till på lips. Sedan skulle hela gänget ut på krogen så då gick jag, Alex och Tim hem till oss. Vi kolla klart på "rallybrudar" som mamma och Micke satt och tittade på när vi kom hem och sedan nattade vi. Både jag och Alex var rätt trötta eftersom vi var oppe så tidigt igår morse. Idag har det varit lugnt... Tim är här och vi har sett lite film o så.. tidigare idag har vi städat lite. Vi har ställt in Robins spjälsäng i Kristoffers rum så att vi kunde röja där inne. Så nu Sover Robin i sin brors rum eftersom hans bror är hos sin pappa. Får se vad som händer imorn... Om magen sköter sej, vilket den SKA göra när jag tar tabletter, så blir det att åka hem till Elin och hennes Alex. Före det så blir det nog lite mer städa o så här hemma. 
Nä nu ska jag passa på att spela lite här medan Alex och Tim sitter och spelar x-box... kram på er 

fortfarande torsdag...

Känner att jag har världens underbaraste sambo idag... han håller på att natta ungarna och sedan ska vi tända ljus, äta god mat och mysa framför tv:n. Känns som att det verkligen behövdes en sån dag idag... Börjar bli lite gladare i alla fall. Men känns lite dumt att man inte ens vet varför man är deppad. Men men... ibland är det väl så med. Härligt att man har älsklingen som försöker göra en glad i alla fall =) Och det funkar =)
Har inte fått tag på vikariejouren idag heller så jag jobbar inte imorn... lite skönt ändå... får man ta nya tag nästa vecka.
Nä nu ska jag slita mej från datorn. Kram på er

torsdag 22 oktober

Uscha jag känner att jag måste skriva av mej lite... det har verkligen inte varit nån bra natt och det känns som om det inte kommer bli nåt dugg bra den här dagen heller. Inatt var jag ledsen... utan någon speciell anledning. Allt känns bara skit! Det var väldigt svårt att sova. Skulle ju jobba idag med men jag har en så sprängande huvudvärk så det känns som att ögonen går i kors och som att hela hjärnan rör på sej så fort man rör på huvet... så jag blev hemma. Har nyss lämnat barnen på dagis. Båda två var helt till sej när dom kom till dagis och det förstår jag... så länge som dom varit hemma och varit sjuka. Men jag har lite dåligt samvete över att jag inte jobbade idag.. men men... jag hade förmodligen inte gjort så mycket nytta idag i alla fall. Har tagit alvedon men det verkar inte hjälpa nå vidare. Hoppas jag blir gladare under dagen i alla fall... fattar inte varför jag känner mej så ledsen heller... kanske är lite hormoner eller nåt eftersom jag har mens. Men men... det går väl över.
Nä nu ska jag kolla runt lite innan det är dags för "våra bästa år" på tv... kram på er

onsdag 21 oktober

Då var det kväller igen... och ännu en dag som det känns som att man inte fått nå vettigt gjort. Jag var i och för sej på erikshjälpen med Tim idag. Hittade två härliga fleecetröjor som fick följa med hem. Hittade oxå två fina glas och till sist ett litet flygplan till Kristoffer som han kan leka med ute.
Imorgon ska jag jobba igen för nu är barnen äntligen friska så dom ska till dagis. Skönt eftersom Kristoffer har sån himla energi... han lider verkligen av att sitta inne eftersom han älskar att vara ute och leka. Men imorn får han det =) Båda barnen helt feberfria och hostan har nästan försvunnit den med. Underbart!
Sitter och drömmer och längtar efter kattungar... Lucy löpte ju för någon vecka sedan och har vi lite tur så blev hon med bebbar denna gång. I så fall borde vi ha kattungar runt lucia nån gång =) Hoppas bara hon inte blir skendräktig en gång till... måste ju vara jobbigt för henne med. När hennes kropp stälelr in sej på att bli mamma och så händer inget mer liksom.
Nä nu ska jag kolla facebook en snabbis och sedan sova. kram och gonatt!

tisdag 20 oktober

Hade ungarna hemma idag med. Men båda verkar feberfria.. nu är det bara en massa hosta. Dom får vara hemma imorn med i alla fall. Imorse var vi till Robins dagis en snabbis så att han fick vara med när dom knäppte kort. Först blev det gruppfoto och sedan enskilda foton. Robin sken som en sol... märks att han gillar att bli fotad =)
Idag ska jag ta en sväng på stan efter Alex kommit hem från jobbet. Jag går ensam idag för det går mycket fortare än om man har med sej barnen. Först ska jag hämta ut alla bilder som jag lämnade in igår för framkallning. Sedan måste jag till apoteket en sväng.
UScha vad trött jag är... efter att vi kom hem från Robins dagis imorse så lekte ungarna så snällt. Men sedan blev det dags för lunch och då blev det trassel. Kristoffer har börjat äta miniportioner och Robin bara spottar ut maten. Fick efter många om och men i dom lite grann i alla fall. Sedan var det dags för Robin att sova middag... han har legat i nästan 3 timmar men fortfarande inte somnat... gråa hår börjar långsamt komma krypande vid mina tinningar känns det som. Men men... han får väl skita i att sova då för snart ska han ha mellis så då får han se till o vara pigg.

måndag 19 oktober

Idag har varit en helt okej dag. Ungarna har varit lite piggare så vi tog en sväng på stan eftersom det behövdes. Elin och hennes Alex gjorde oss sällskap också. Först var vi och matade in en massa bilder som ska framkallas och som jag ska hämta ut imorgon. Den där maskinen man matar in bilderna i är lite rolig hehe. Den sätter vita kanter runt alla bilder så jag vet inte om dom kommer bli så eller om dom bara var där ändå.. Det var 455 st bilder så det kommer gå på typ 800 spänn... jippi.. Sedan gick vi och köpte vinterstövlar åt Kristoffer så nu kan vi hiva hans jäkla jumpadojor. Så nu har Kristoffer alla vinterkläder han behöver med =) Efter det så var vi och åt mat och fikade lite. Sedan var ungarna så trötta så det var lika bra att gå hem och stoppa dom i säng. Bägge två somnade på en gång =)
Imorgon blir båda barnen hemma ändå. Men det ska knäppas kort på Robins dagis och eftersom dom även knäpper enskilda kort så vill jag att han ska vara med. Ringde hans dagis idag och frågade om det var okej att jag kom dit med honom så att han får vara med på kortet och sen tog med honom hem igen på en gång efter det. Dom sa att det gick jättebra och då blev jag glad =) Så klockan nio imornbitti så ska vi till Robins dagis så att han får bli fotad han med =) Har längtat så tills hans första dagiskort så att man kan hänga det på väggen med, bredvid Kristoffers kort =)
Nä nu ska jag spela lite innan det är grannfejden. Kram på er

söndag 18 oktober

Barnen fick för sej att sova länge idag så jag och Alex fick lite sovmorgon. Riktigt skönt var det =)
Kristoffer mår mycket bättre nu... han var feberfri under dagen igår men det kom lite feber igen på kvällen. Nu idag är han återigen feberfri så vi får väl se ikväll. Robin hade strax under 39 grader idag så han har fått lite alvedon. Hoppas han hinner bli bra till tisdag... då ska dom knäppa kort på dagis. Skulle vara himla tråkigt om han missar det.
Idag blir en lugn dag igen... barnen blir ju inne och jag ska iväg en sväng till mamma senare. Ska dit med ett par av Robins jeans. Det är tryckknapp på jeansen som är trasig så mamma ska laga. Sedan ska jag åka med henne till Willys och storhandla för det behövs verkligen nu.
Nä nu orkar jag inte skriva mer för denna gång. kram på er

lördag 17 oktober

Sitter här en sväng innan det e dags att börja med middagen. Vet inte riktigt vad det blir än men det ska jag kolla om en liten stund.
Har varit på Erikshjälpen en sväng idag med Anders och Jessica. Hittade två par jättefina byxor åt Robin. Såg knappt använda ut alls. Fick bägge paren för 35 kr. Inte illa =) Sedan köpte jag lite andra grejjer också.. bl a ett par glas. Det ena gladet var det hajar på och det andra var det Katten Gustav på. 5 kr styck gick dom på. Helt kanon. Funderar på att dra dit igen på onsdag. Synd att dom bara har öppet på onsdagar och lördagar... men men.
Ungarna är piggare idag i alla fall... dom har inte lika mycket feber och Kristoffer ligger inte bara idag utan han leker och härjar som bara den. Försöker få honom att ta det lugnt men det vill han inte riktigt lyssna på. Och Robin hänger ju på honom och stojar. Kanske blir dagis för bägge på måndag då, med lite tur. Eller tisdag...
Ikväll blir det att roa sej med tvättstuga o sånt... har ingen lust att tvätta men det behövs verkligen.
Nä nu ska jag snart börja med käket... kram å er

fredag 16 oktober

Blev inte så mycket jobba idag. Har nyss varit och hämtat Robin på dagis för han hade 38 graders feber. Så nu ligger han och sover middag. Kristoffer kommer senare också... han var hos Sågens farmor nu med 40 graders feber och eftersom det blir för mycket för honom att gå ända hit då han e sjuk så skulle hon fixa skjuts så att han får åka bil hit. Det var himla snällt av henne. Så nu har jag två sjuka grabbar... stackarna... jobbigt att vara sjuk. Robin somnade på en gång nu när vi kom hem. Han hade hunnit äta lunch på dagis innan jag kom så det blev raka vägen i säng nu när vi kom hem. Funderar på vad jag ska äta... hade betalat för att äta lunch på jobbet men jag fick tillbaka pengarna igen. Är ju rätt hungrig nu så jag får väl laga till nåt litet.
Tråkigt att båda barnen blev sjuka... vi som hade tänkt gå till McDonalds imorn. Kristoffer älskar det och imorn skulle dom ha ansiktsmålning... så därför tänkte vi gå. Men nu blir vi hemma imorn istället. Så det blir en lugn helg att se fram emot... eller se fram emot kanske låter konstigt... men lugnt och skönt blir det hemma i alla fall. Visstja jag skulle ju till Erikhjälpen imorn och kolla lite. Får smita iväg en sväng ensam dit imorn då så får Alex stanna hemma med ungarna en stund.
Nä nu ska jag fixa något att äta... kram på er





Mina älskade kids!

onsdag 14 oktober

Har nyss vaknat... och klockan är 20.47. Lade mej att sova en stund efter vi ätit middag för jag var så himla trött och ögonen gick igen. Alex lät mej sova rätt så länge men guuud så skönt det var. Behövde verkligen det. Svårt att sova om nätterna nu... Lucy löper så katterna låter rätt mycket under nätterna eftersom dom passar på att svoa under dagen när alla e vakna. Liiite drygt. Men hennes löp är nog snart över... så hoppas vi på att det blir kattbebbar denna gång =)
Jobbade idag på Källö. Lika trevligt att komma tillbaka dit varje gång. Hade världens slappaste tider också... 8-13. Klagar man inte vöer alls hehe. Imorgon ska jag jobba på Sörbyskolan 8-14. På fredag fanns det tyvärr inget jobb än.. men får ringa igen imorgon så kanske det kommit in något.
Snart ringer nog mamma och säger att hon e hemma. Ska över dit och ta tillbaka en bok som brorsan lånat och lämna ett par av Robins jeans för lagning. Dom är inge mycket trasiga, bara tryckknappen som grejjen man trycker fast i fattas. Så mamma ska ta bort och sätta dit helt ny tryckknapp.. så har Robin ett par byxor till han kan ha. Han har ju blivit så lång så det behövs en del nya brallor åt honom som inte är för korta.
Nä nu ska jag fortsätta kolla runt lite innan jag ska traska över till mor. Kram på er

tisdag 13 oktober

Gårdagen blev helt okej... mys i soffan till America's got talent. Fick barnvagnen såld igår med... inte ofta det händer att man får iväg saker samma dag som man lägger ut dom på blocket. Eftersom det gick så fort så fick killen pruta ner den till 600 och speciellt eftersom vi inte hann tvätta lakanet och kudden i... men det sa vi så det visste han om. Sen var det ju punka på ett av däcken med. Men men... 600 duger bra.
Idag har jag haft en städdag... lika bra o passa på när man får besök snart. Polisen kommer hit igen och ska fråga lite mer frågor. Men det känns som om jag redan sagt allt jag vet... men men.. dom skulle komma om typ en halvtimme.
Sitter och hoppas på att någon ska buda på vinteroverallen som jag har lagt ut på tradera. Får ingen användning för den eftersom den är för liten för Kristoffer och för stor för Robin. Nästa år antar jag att den är för liten även för Robin... dom växer ju så fort under våren och sommaren. Men om någon har användning för en fin overall Bävernylon i storlek 100 så är det bara hojta. Den är jättefin. Det enda som är slitet är hällorna som sitter under foten. Annars syns det inte att den är använd.
Nä nu ska jag ladda en diskmaskin. Kram på er

måndag 12 oktober

Har varit en lagomt halvstressig dag idag... varit på stan med Tim eftersom jag skulle på banken och vi båda skulle lämna in papper till arbetsförmedlingen så vi får aktivitetsstöd. har även sorterat en massa ren tätt idag och stoppat in i garderoberna. Robin var så trött nu efter maten så han har precis somnat han... kunde inte hålla honom vaken längre. Ska snart följa hans råd och ta mej en liten lur på soffan. Är det föresten någon som ska ha barn som är sugen på att köpa en fin Emmaljunga Classic -05? Det är en kombivagn så det är både liggdel och sittdel. Mörkblå är den, jättefin med ställbart handtag. Regnskydd o så följer oxå med. Bara att hojta om någon är intresserad... den finns på blocket med.
Nä... soffan var det.. är sååå trött. Kram på er




Vagnen =)

söndag 11 oktober

Robin gav oss sovmorgon imorse... himla skönt =) Tänk att man har turen att ha barn som sover länge ibland hihi. Har inte hänt så mycket idag... bara varit hemma. Men aftonbladet kom och intervjuade mej angående branden... trodde bara det var gefle dagblad som skulle göra det... inte aftonbladet så jag blev lite förvånad. Sedan envisades han med att ta ett kort på mej med... först inne.. sedan ville han ha ett när jag stod i dörröppningen. Precis som gefle dagblad hade haha... folk kommer fundera om jag bara står i dörröppningen när det kommer folk hem hehe. Nä hua... pinsamt... får man vara med i tidningen en gång till. Tyckte det räckte med en gång. Men men... slipper väl förstasidan nu i alla fall. Sen får vi se... borde ju bli med imorn då.
Sedan kom det en familj från Uppsala idag och köpte marsvinen. Så nu är det en utgift mindre här hemma... känns hemskt att säga så men det kostar ju mer än vad man tror... med mat, spån, hö och så ska dom ju såklart ha grönsaker varje dag med. Men men.. det verkade vara en bra familj. Mamma, pappa och två flickor runt 10-11 års ålder. Och höns hade dom också så dom bor säkert bra. Spiken och Bullen kommer säkert trivas där.
Nä nu blir det kolla lite facebook och så innan det är dags för sängen. Alex sitter och spelar spore hero han hehe.. kram på er





Spiken och Bullen... kommer sakna dom =/





Robin har ritat massa idag.. det tyckte han var himla skoj =)

lördag 10 oktober

Yesbox då sitter man här igen. Igår var jag alldeles för trött för att skriva... och så brände Alex nåt nytt spel till wii som jag var tvungen att prova =) Spore Hero tror jag det hette. Riktigt skoj faktiskt. Men saknar Spore på datorn så det får Alex också fixa åt mej igen. Bra med karlar som kan sånt där hihi. Igårkväll hade jag och Alex lite myskväll. Superhärligt var det... så sällan vi har ork/tid att mysa riktigt. Men under hela Idol och allt så låg vi på soffan och hade det bra.
Idag har jag varit och handlat lite med mamma. Det behövdes för vi hade typ ingenting hemma. Har köpt balsam också så jag ska snart hoppa in i duschen innan det är dags att åka hem till morbror Mats och gratta honom.
Ikväll kommer Tim hit igen och vi ska äta gott kött med pommes till. Köttet har legat frysen ett tag så kom vi på att det skulle ju vara gott. Fransyska tror jag det var, som vi fått av Alex pappa.  Ska blir riktigt gott =)
Nä... duschen var det. Kram på er

torsdag 8 oktober

Nu så är det snart dags för sängen... blev visst lite sent. Jag som börjar jobba vid 8 imornbitti. Var på Källmur och jobbade idag. Hade svenska, SO och bild. Helt okej.. förutom att man går vilse inne på den där jäkla skolan. Inte lätt att hitta där inne alls. Till och med eleverna i sjuan, som börjat där nu i höst, har inte lärt sej hitta än... tänk då hur det är att komam som vikarie hehe. Usch usch... nä imorn blir det Stenebergsskolan med åk 6 och åk 9. Svenska och engelska är det som gäller. Men slutar tidigt imorn i alla fall.. före lunch till o med =) Men man får ju lön för 4 timmar ändå fast man jobbar mindre. Det är bra det.
Robin har piggnat på sej nu och är inte lika hostig nå mer. Feber har han varit helt utan dom här dagarna och det är ju bra. Men han får vara hemma imorn med för säkerhets skull. Men på måndag blir det dagis för honom med.
Nä.. sängen var det... kram på er

onsdag 7 oktober

Då sitter man här med hörlurarna på och poppar lite musik... riktigt najs är det =) Har varit en helt okej dag faktiskt trots sömnbristen. Igår när jag skulle lägga mej så vaknade Robin till eftersom han hostade så hemskt hela tiden. Sedan när jag stoppat om honom och var nära på att somna så gnydde Kristoffer och drömde. Så jag var in till honom och stoppade om honom och satt och strök honom över ryggen en stund. Sedan låg jag och försökte och försökte sova... till slut var jag trött på att det lät så illa så jag var tvungen att gå upp och st'nga vädringsfönstret eftersom det lät som om man hade en orkan utanför fönstret. Sedan gick det att sova... hade ställt klockan på 05.15 och sedan snoozade jag en stund. Men mycket till sömn hann det ju inte bli. Robin som varit så hostig blev hemma från dagis idag med Alex. Själv var jag och jobbade på Pumpmakargården och det var ett helt okej ställe med bra personal och goa ungar =) Imorgon ska Robin också vara hemma med Alex. Eftersom Alex har fast anställning så tjänar han mer på att vara hemma med sjuka barn än vad jag gör. Så imorgon ska jag vara på Källmurskolan och ha svenska, SO och bild. Får väl se hur det går... högstadieelever är ju lite knepiga ibland. Men det brukar gå bra =)
Nä nu ska jag nog spela lite... Alex och Tim sitter vid tv:n och sedan ska dom kolla på "Kiss of the dragon" och den vill inte jag se... inte min typ av film alls. Kram på er



tisdag 6 oktober

Har varit en rätt lugn och skön dag faktiskt... lämnade ungarna på dagis imorse, gick hem och åt frukost och tittade på "våra bästa år". Sedan lade jag mej och sov en och en halv timme. Det behövde jag verkligen. Har ju inte fått mycket sömn sista dagarna. Alla bilder man har i huvet från i lördags sitter som en jäkla hinna bakom ögonlocken.. och det var som ni kan förstå ingen vacker syn. Men efter det har jag faktiskt känt mej rätt utvilad. Hämtade ungarna vid tvåtiden och sedan har Kristoffer varit ute och lekt en massa och Robin har lekt med mej inomhus. Tim var över idag oxå och jag, Alex och Tim såg på film. "American virgin" hette den.. skitrolig faktiskt =)
Imorgon ska jag jobba på Pumpmakargården på Brynäs. Ska bli skönt att jobba för en gångs skull... då har man nåt att göra. Och pengar blir det ju också =)
Nä nu ska jag spela lite innan det e dags att krypa till kojs. Kram på er





Robin i mina tofflor och Kristoffer på sparkcykeln =)

måndag 5 oktober

Uscha vilken dag... känner att jag behöver skriva av mej lite..
Imorse tog det typ 40 minuter att lämna barnen på dagis. Personalen hade sett mej i tidningen.. var ju på Gefle Dagblads förstasida.. Och det blev att stå och babbla en massa om vad som hänt i helgen o så. Sedan var jag en sväng till Lernia och hade mitt avslutande samtal, så nu behöver man inte gå dit mer. Träffade Sågen där också... så jag slapp ringa honom. Berättade lite snabbt vad som hänt, mest ifall Kristoffer säger någon så vet Sågen vad det handlar om i alla fall. Kristoffer verkar tack och lov mycket lugnare nu än i lördags i alla fall. Men han vill sova med en liten lampa tänd ändå. När jag kom hem från Lernia så ringde polisen och sa att dom ville prata med mej igen. Så dom kom vid tolvtiden och jag fick dra hela historien en gång till. Och dom ville ha jättemycket detaljer om hur pass skadade föräldrarna var o så... jobbigt att sitta och försöka komma ihåg allt man såg.. men men. Det värsta är att hjärnan suddar ut alla detaljer så det var svårt att minnas såna saker som vad karln hade på sej, om han var bränd i ansiktet och hur mycket bränd han var på armarna coh så... och lika med mamman. Bläää... skulle vara skönt att bara få lägga sej och sova, utan att drömma, och typ glömma att an finns en stund.
Nä nu är det snart dags att hämta barnen på dagis och sedan kommer Tim hit en sväng. Det blev en mer fullspäckad dag än jag trodde... kram på er

söndag 4 oktober

Ja det blev inge bloggande igår... pallade inte.
Det som hände igår är följande: Först plingade det på dörren... någon som plingade som en galning. Jag gick och öppnade och där står en karl som ser hemsk ut. Hans kläder var bara trasor, han hade inget skinn på händerna och skinnet hängde i slamsor på hans ben och armar. Hans fru var också där och hon stod invirad i en jättsstor filt men hon hade brännskador i ansiktet och på benen, så vitt jag såg. Dom hade även tre barn med sej... ett spädbarn i barnvagn som bara var någon månad gammal och två flickor i ca 3-4 års ålder. Karln pratade osammanhängande om att det brann, någon gasolgrill och att ringa ambulans. Så jag hämtar mobilen fort som sjutton och ringer 112. Dom skickade ut 3 ambulaser och ett gäng brandbilar på en gång. Jag kollade barnen om dom var skadade men på dom syntes inget alls. Jag fortsatte vara med barnen och försöka hålla dom lugna. Ambulanserna och brandmännen kom på bara ett par minuter. Det var på åttonde våningen i vårt hus som det brann och enligt tidningen idag hade det varit en gasolgrill som smällt. Efter att Karln och hans fru fått komma iväg i ambulanserna så skulle även barnen få följa med till sjukhuset för en koll och det visade sej sedan att dom var lindrigt rökskadade... tack och lov att dom klarade sej från brännskador!! Sedan gick jag tillbaka in till mej eftersom Kristoffer var lite rädd o så... men räddningstjänsten plingade på sen och frågade hur jag mådde. Det är svårt att vet i förväg hur man reagerar vid sådana tillfällen. Skönt att jag kunde hålla huvet kallt i alla fall. Men chockad blev jag ju lite... så jag var lite skakig o så. Men det var inte så mycket att jag behövde följa med till sjukhuset i alla fall. Men jag skulle ringa om jag fick svårt o andas eller nåt men det har jag inte fått. Var däremot väldigt svårt att sova inatt för både mej och Alex... Alex fick torka av vår ringklocka efteråt för det var blod och skinnslamsor på den.. Huua. Kvinnan hade dom flygit ner till Akademiska i Uppsala på en gång igår, där ligger hon nu i respirator. Karln hade legat på intensiven här i Gävle först men sent igår kväll hade dom kört ner honom till Uppsala med så nu ligger han också i respirator. Barnen hade lindriga rökskador och hade fått komma hem till någon släkting redan igår. Så... nu var det uppdaterat angående det... Fy.. är fortfarande så man har lite hjärtklappning. Men det går väl förhoppningsvis över snart.. Vill inte behöva in till nå läkare jag med... blää.
Är ni sugen att kolla så står det lite på aftonbladets hemsida och även på arbetarbladets. Nu ska jag vara lite social med Alex lillasyster som är här. Kram på er

fredag 2 oktober

Gäääsp! Snart är det dags att krypa ner bredvid älsklingen och sova. Satens vilken mysig kväll vi har haft =) Riktigt ovanligt mycket mys och gos... me like!
Dagen i stort har varit helt okej. Var på jobbchansen på arbetsförmedlingen på förmiddagen. Tim var också med eftersom jag ville ha lite sällskap.. tråkigt att gå själv. Skulle ju söka ett vikariat på 12 månader på ett föräldrakooperativ. Men det visade sej när jag kom dit att man måste ha förskollärarutbildning... och jag har ju bara barnskötarutbildning =/ Men dom tog mitt CV och skulle höra av sej om dom behövde vikarie för kortare vik... t ex vid sjukdom o så. Och det är ju sådana jobb jag har hela tiden... hoppar ju alltid in när någon e borta. Men det är drygt att springvicka. Skulle ju vara helt kanon att åf gå till samma ställe och jobba varje dag. Men men... man får väl ha tålamod och söka vidare. Efter jobbchansen gick jag och Tim lite på stan. Han bjöd på lunch och sedan gick vi och kikade på smycken. Han ville köpa något fint till sin flickvän som är i Tyskland just nu och pluggar. Vi hittade ett jättesött hänge till halsbandet i silver som föreställde en oxe eftersom det är hennes stjärntecken. Sedan lodade vi bara runt en stund på stan tills det var dags för mej att gå och hämta barnen på dagis. Då åkte Tim hem för han skulle tvätta en massa.
Måste bara säga oxå att idag har Kristoffer varit världens snällaste unge! Ibland är han trasslig och lyssnar inte alls på vad man säger. Men idag har han varit den goaste lilla ängel man kan önska sej. Och det har han fått höra också =) Ja sa även att om han var lika snäll imorn så blir det glass efter maten. Så då får vi se om han sköter sej lika bra imorn. Hoppas det för det är så skönt att kunna få ha det lugnt och harmoniskt hemma istället för att man ska bli irriterad hela tiden.
Nä nu är det sängen som gäller... Alex sover redan så jag ska krypa ner bredvid honom och somna nääära =) kram på er




Min goa Alex med lilla Robin på axlarna =)

torsdag 1 oktober

Hinner med ett par rader innan det blir sängen... Alex sover redan. Är trött jag med så jag ska alldeles strax göra honom sällskap. Har jobbat idag på Staffansgården. Blev 8.30-17.00 så man e lite seg. Men men... pengar blir det i alla fall. Tim har varit här idag med och vi har väl mest suttit o glott på tv. Först var det ju Idol och sedan kollade vi på Inlåst. Inlåst verkar vara ett bra program och jag hoppas dom lyckas få ungdommarna på bättre tankar.
Nä.. sängen var det.. kram på er och gonatt!




Mina härliga skogisar =)

RSS 2.0